Steen Langstrup – Ø

steen-langstrup-oeØ
Roman af Steen Langstrup
2 Feet Entertainment, 2016, 212 sider

Ofte i horror-bøger og -film så stopper handlingen der hvor hovedpersonen har besejret, eller i det mindste er sluppet væk fra, det uhyrlige. Men hvad med efterspillet, hvor den overlevende skal fortælle resten af verden om hvorfor kammeraterne ikke overlevede? Det er her Steen Langstrups nye roman starter. Noa sidder i et fængsel et sted i Asien, hvor han har fået besøg af en medarbejder fra den danske ambassade, der skal prøve at finde ud af om ambassaden kan gøre noget for ham. Noa er blevet anholdt for mordet på sin kæreste Selina, men han fastholder selv at han er uskyldig, men myndighederne tror ikke meget på hans historie, og kvinden fra ambassaden er heller ikke overbevist om hans uskyld.

Historien fortæller om hvor­dan det unge par kom i kontakt med nogle der kunne sejle dem ud i en nationalpark hvor der skulle være de perfekte muligheder for at snorkle. Det er dog et sted hvor der er adgang forbudt, men de tager alligevel afsted. De blev lovet fantastiske koraller de kunne snorkle iblandt, og det får de også. De bliver dog advaret om at de ikke må røre noget under vandet hverken fisk eller korallerne. Da de senere sidder på stranden, og de to mand der har sejlet dem derud er ved at lave aftensmad, lægger Selina mærke til en rift på sit ene knæ. Hun har ikke lagt mærke til at hun har revet sig under svømmeturen, men det må være der det er sket. Hun får hurtigt feber og bliver meget dårlig. Da de to fra båden ser dette får de travlt med at komme afsted, og efterlader en masse af deres udstyr, men også det unge par på stranden.

Selina dør hurtigt af den forgiftning hun har pådraget sig, og den afkræftede Noa skal nu prøve at overleve. Som læser ved vi at han overlever, da han jo netop sidder og fortæller sin historie, men det er først i slutningen af historien at vi bliver klar over hvorfor myndighederne har tilbageholdt ham for mord, og ikke mindst hvorfor sømændene havde så travlt med at komme væk da de så Selinas sår.

Langstrup er en erfaren hor­ror-forfatter, og endnu en gang leverer han en solid historie, hvor der igennem hele bogen er en stemning af opgivenhed. Noa har mistet sit livs kærlighed og kan se frem til en fremtid i et asiatisk fængsel, hvis han da ikke får dødstraf. Gyset i denne bog er derfor primært ikke i den overnaturlige horror, men ovre i det realistiske, med en mand der pga. en lille fejltagelse ender med at miste alt, og med at ingen rigtig vil hjælpe ham.

Med sine ca. 200 sider er Ø hurtigt læst, og historien fortjener at blive læst i én omgang, da stemningen derved rigtigt får lov at bygge sig op til en gysende finale.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 50

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *