Pernille Eybye – Heksejægerens bytte

Dragernes konge 1:
Heksejægerens bytte
Roman af Pernille Eybye
Tellerup, 2016, 606 sider

I Heksejægerens bytte er den unge mand Taysin landsbyens smed, og han har sig et godt øje til den urtekyndiges datter Lill. Hun holder sig dog mest for sig selv, så det er ikke meget han har mulighed for at tale med hende. En dag da han er ude i skoven for at kigge til sine fælder, støder han på en familie som er på flugt. Det viser sig at datteren har magiske kundskaber, og da der er en hekseforfølgelse i landet, er de nu på flugt fra heksejægerne. Taysin opsøger Lill for at få hende til at hjælpe og behandle de sår familien har.

Senere er der sommerfest i den lille landsby, og midt i festen ankommer kongens hekse­jægere, da de har sporet familien til dette område. Heksejægerne ender med at ødelægge både festen og landsbyen i jagten på hekse, og flere må tage flugten, herunder Taysin og Lill.

Ikke overraskende viser det sig at Lill har magiske evner, som hun har prøvet at skjule i frygten for at blive angivet til heksejægerne, og Taysin må nu gang på gang gøre hvad han kan for at passe på hende og redde hende.

Bogen er dog ikke blot en lang flugt, det er i høj grad også historien om de to unge mennesker der ikke tør erkende deres kærlighed over for hinanden af frygt for den andens reaktion. Den er også en fortælling om venskab og om hvad frygt kan gøre ved venskaber.

Heksejægerens bytte er bind 1 i en serie, og der er flere hints til hvad der skal udfolde sig i de næste bind. Inden flugten fra landsbyen betror Taysins mor en hemmelighed til ham, som vil kunne få stor indflydelse på ikke bare hans, men måske også hele landets fremtid. Samtidig så lægges der også godt op til at det kongemord, som er fundet sted flere år før, hvor hekseforfølgelsen startede, igen vil få følger og et oprør kunne være på vej.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 51

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *