Carina Evytt – Gøglerkongens sværd

Dragernes konge 2:
Gøglerkongens sværd
Roman af Carina Evytt
Tellerup, 2016, 461 sider

Andet bind i serien Dragernes konge er ikke som bind 1 skrevet af Pernille Eybye, men derimod af Carina Evytt, og det har undertitlen Gøglerkongens sværd. I dette bind er det ikke Taysin og Lill, vi følger, men klatretyven Kiri. Hun hyres til at stjæle et sværd, der bevogtes af mørke troldmænd og onde væsner. Det er således en anden historie fra samme verden som fortælles her, men der er referencer på tværs af bøgerne. Den cliffhanger som bind 1 således slutter med må man altså vente længere end til bind 2 med at få forløst.

Hurtigt i bind 2 får man hints om hvad det er der skal smelte hovedpersonerne fra de to bind sammen til en samlet historie.

Historierne er også meget godt opbygget i forhold til temaer. Der er det klassiske med unge mennesker der udvikler sig igennem de udfordringer de stilles overfor, men også kærlighed, venskab og svigt.

Selvom det selvfølgeligt skinner igennem at det er to forskellige forfattere, så er historierne i god tråd med hinanden, og jeg er ikke i tvivl om at de nok skal få historierne flettet godt sammen. Dette kommer til at ske i næste bind, som bliver skrevet af de to forfattere i fællesskab.

Det er langt fra første gang at flere forfattere går sammen om at skrive i samme verden, men det er ikke så tit vi har set det herhjemme, og når vi har, så har det oftere været i form af noveller end i romanform. Det bliver spændende at se hvordan de vil lade historierne udfolde sig og flette sig sammen i tredje bind.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 51

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *