Henrik Einspor – Stjernedrengen

Stjernedrengen
Roman af Henrik Einspor
Løse Ænder, 2017, 63 sider

Forfatteren Henrik Einspor beskriver selv sin bog som en slags kontrafaktisk børnebog. Den finder sted omkring rumkapløbet i 1960’erne i datidens Sovjet. Russerne har sat sig for at det ikke er nok at de har haft det første menneske i rummet, de vil også være de første der sender et barn ud i rummet. Vi følger en af de børn der er udvalgt til at gennemgå træningsprogrammet op til den endelige udvælgelse af en kandidat.

Bogen er meget kort, men den prøver alligevel at dække et helt trænings- og udvælgelsesforløb af en potentiel kosmonaut. Alt bliver hastet igennem, og faldskærmstræningen bliver bl.a. overstået på halvanden linje. Efter at have læst bogen sad jeg tilbage med en fornemmelse af at det mere er et outline til en historie jeg har læst, end at det er selve historien. Som et outline vil jeg sige der er potentiale i ideen, et potentiale der desværre ikke udnyttes.

Nu er det selvfølgelig tænkt som en børnebog eller nok rettere ungdomsbog, men jeg tænker at den også til denne mål­gruppe er for overfladisk skrevet, da der bl.a. ikke er meget gang i handlingen. Den beskriver mere blot kort hvad der sker i løbet af uddannelsen.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 51

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *