Michael Kammeyer – Vennerne fra Verdens­træet

Vennerne fra Verdens­træet
Af Michael Kammeyer
Books on Demand, 2014
68 sider, 167 kr.

Vennerne fra Verdens­træet – Sjælebånd
Af Michael Kammeyer
Kahrius, 2016
86 sider, 167 kr.

Verdenstræet er et tusinde år gammelt kæmpestort træ, som mange har gjort til deres hjem og sågar oprettet små byer i dens krone. Nogle af beboerne i byen Himmelhjem er vennerne Miri, Shep, Lore og Tristan. De er af forskelige racer, bl.a. er Miri en halvelver der er ekspert i dyr og heleren Shep er et vildvæsen der minder om en blanding imellem en løve og et menneske. Lore er elver og god til at finde vej, og Tristan ligner en forvokset vaskebjørn. Alt i alt en umage flok venner, som kastes ud i forskellige eventyr.

I den først bog skal de finde fem for­svundne budbringer-ugler som fragter det sidste fønix æg, et æg der ikke må falde i de ondes hænder. Onde væsner optræder ikke så meget i den første bog, men der nævnes at der er onde kræfter på spil.

I bog nummer to er det egentligt ikke en decideret opgave som vennerne drager ud på. Miri er blevet indkaldt til troldmændenes råd, da de har lagt mærke til de evner hun har vist. Vennerne drager med og det ender dog med et blive noget af et eventyr, da de først rejser med et luftskib der kolliderer med en grif, hvorefter de kommer til at stå over for nogle af de onde væsner.

Vennerne fra Verdenstræet er fantasy skrevet til børn, og er derfor hold i en let tone og sprog. Handlingen glider hurtigt fremad, og vennerne løser opgaverne ved at arbejde sammen, og ikke mindst ved at træffe fornuftige valg.

Bøgerne er flot illustreret, noget som bestemt også gør at de rammer målgruppen endnu bedre. Disse bøger vil være et godt sted at lade de helt unge læsere begive sig ind i fantasygenren på egen hånd eller som højtlæsning.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 52

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *