Chris D’Amato – Delirium

Delirium
Novellesamling af Chris D’Amato
Mojibake, 2017, 40 sider
Kan findes på:
archive.org/details/delirium-web

I Himmelskibet nr. 40 anmeldte jeg samlingen Malkøbing Museum, som var udgivet af forlaget Mojibake. En af forfatterne i samlingen var Chris D’Amato. Nu har forlaget udgivet samlingen Delirium som er en samling kun af hans noveller. Samlingens 6 noveller er primært science fiction-noveller. Det er dog meget forskelige noveller. Der er monsterhistorien, hvor monsteret egentligt ikke er ude på at gøre skade, men det er mere blot ude for at udforske, og støder så på mennesker. Der er en historie om en tidsrejse der bliver et helvede og historien om en forsker hvis eliksir ikke kun har den ønskede effekt. Der er historier der finder sted ude i solsystemet, og en der finder sted på en helt fremmed planet, og så er der astronauten som er vendt tilbage efter en mission uden held. Da det er ganske korte noveller så er det svært at komme nærmere ind på hvad de handler om, uden at fortælle for meget. De handler generelt om ødelæggelse, om det så er i form af et menneske, en by, hele menneskeheden eller hele universet der er offeret. Generelt er det nogle gode historier, uden at novellerne for alvor brænder igennem. Til hver af novellerne følger en fin illustration af D.S. Blake, som passer rigtigt godt til novellerne, og til den stemning af katastrofer som novellerne skildrer.

Du behøver dog ikke tage mine ord for gode varer, da en af novellerne fra samlingen er trykt i dette nummer af Himmelskibet med tilladelse fra forfatteren og forlaget. Det er novellen ”Phobos, Deimos, Mars”, der finder sted på en minestation på en af Mars’ måner.

Ligesom med Malkøbing Museum så er bogen både tilgængelig i en printet udgave og i en ebogsudgave som kan downloades gratis fra forlagets hjemmeside, og bogen er bestemt et download værd.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 52

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Novellesamling, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *