Ana ved Verdens Ende

Ana ved Verdens Ende
Tegneserie af Michael Lindal og Peder Riis
Æther Publishing, 2017

Hvad gør et menneske til et menneske? Det er spørgsmålet, som vækkes til live i tegneserien Ana ved verdens ende. Teksten dertil står Michael Lindal bag, mens det er Peder Riis, der har skabt tegningerne.

Det er på sin vis en form for filosofisk undersøgelse af, hvad der kendetegner et menneske. Ana er vores robot, vores rejseleder. Hun kommer til verden under en opfinders hånd. Hun er unik, en androide, hvorfor alt er nyt og interessant. Dog varer det ikke længe, førend spørgsmål om eksistens og berettigelse i denne menneskenes verden melder sig. Hun undersøger det nøje, og hun får kontakt til et vaskeægte menneske, der indleder et varmt forhold til hende, og som forelsker sig hovedkulds i hendes mekanik. Det er farligt, for kan en androide ikke også formere sig?

Der går 500 år, og Ana kæmper ihærdigt for at forstå, hvad mennesker er for en størrelse, og hun har særdeles svært ved at kapere, at hun er den udødelige type. Hun vil meget gerne hjælpe menneskene, men det er umuligt, og undergangen er meget nær.

Vi møder indledningsvist Ana. Hun sidder ved verdens ende og filosoferer. I slutningen møder vi hende samme sted, og vi har da været igennem et lækkert flashback, hvor menneskenes sidste tid på denne jord bliver fremtegnet og fremskrevet.

Tegningerne er i de mere dystre nuancer, og der er brag og storladne perspektiver. Man er ikke i tvivl om, at der her er noget på færde.

Anmeldt af Martin Rytter Handberg i Himmelskibet nr. 52

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *