Michael Kamp – Klovn

Klovn
Af Michael Kamp
Tellerup, 2017, 171 sider

Michael Kamp har på Facebook afsløret at det ikke er helt tilfældigt at udgivelsen af hans nye bog Klovn er timet med biografpræmieren på den nye udgave af filmatiseringen af Stephen Kings It. Ud over dette, er der dog ikke det store sammenfald, selvom der er dæmoniske Klovne med i begge værker.

En trend har bredt sig fra USA med at nogle tager klovnekostumer på og så udøver hærværk og skræmmer folk. Et par af rødderne i den lille by Ullerup, hvor Oscar bor, er gået med på klovne-trenden, og de skræmmer Oscar godt og grundigt en nat hvor han kigger ud af vinduet og ser en klovn stavre rundt. I skolen dagen efter er klovnen samtaleemnet. Men det skal snart blive meget værre. De to ballademagere Jannick og Anders sætter sig for at finde ud af om der er noget om det rygte der siger at der skulle være resterne af et gammelt cirkus i en nærliggende privat skov. De håber at de kan finde noget de kan bruge til deres klovnekostumer. De finder resterne af cirkusset, men da den ene af dem kommer til at rive sig på et søm, så der drypper blod ud i skovbunden, vækkes der en flok dæmoniske klovne. Den følgende nats hærgen er nu ikke længere kun drengestreger, men dødeligt alvor.

Det viser sig at det glemte cirkus ikke er den lille bys eneste hemmelighed og at der er en grund til at ingen taler om den gamle cirkusplads. Klovnenes hærgen er blodig og brutal og et hævntogt for hvad der skete for mange år siden.

Bogen er fyldt med action og blod og er en glimrende ungdomsgyser, hvor der gerne må være godt med fart på, og bogen holder i høj grad det som forsiden lover.

Forlaget Tellerup har sponseret anmeldereksemplaret.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *