Marissa Meyer – Scarlet – Lunar Krøniken 2

Scarlet – Lunar Krøniken 2
Roman af Marissa Meyer
Høst & Søn, 2017, 416 sider

I Scarlet møder Rødhætte og Askepot hinanden i et fantastisk sci-fi univers.

Scarlet er efterfølgeren af den fremragende historie om Cinder, den uduelige cyborg. Cinder blev fængslet for statsforræderi i den foregående historie. Allerede i starten af bogen lykkes det hende at flygte sammen med en anden forbryder ved navn Carswell Thorne. Hele forbundets militær bliver sat efter hende og hun bliver den mest efterlyste fange nogensinde.

På den anden side af Jorden, i Frankrig, møder man Scarlet Benoit. Hun bor på landet med sin bedstemor Michelle. En dag er Michelle forsvundet. Hendes ID-chip ligger på køkkenbordet, så hun er umulig at spore. Scarlet har knyttet et meget tæt bånd til Michelle og vil derfor gøre alt for at finde hende.

På landsbykroen møder Scarlet gadekæmperen Ulv, som aldrig har smagt en tomat. Ulv vil gerne hjælpe Scarlet med at finde Michelle. Scarlet er meget mistroisk overfor Ulv, da han meget gerne vil arbejde på hendes gård. Ulv får dog overtalt Scarlet til at rejse med ham til Paris, hvor han mener Michelle befinder sig. De rejser hastigt afsted; først med et tog og senere til fods, da der er pestudbrud på toget. På den lange rejse falder Scarlet hurtigt for Ulv. Men Ulv viser sig senere ikke at være den, han giver sig ud for at være.

I Cinder foregik historien i New Beijing, som var en meget proppet og rodet by. I Scarlet foregår historien på landet i Frankrig. Landsbylivet bliver beskrevet virkelig godt, da alle kender alle når de mødes på kroen. Jeg er også ret vild med Scarlet og Michelles gård, den virker bare så hyggelig!

Historien foregår selvfølgelig også i Paris. I dag er Paris en storslået og smuk by, men efter Fjerde Verdenskrig er den smadret. Der har ikke været ressourcer til at genopbygge de sønderbombede bygninger. Derfor ligger halvdelen af byen i ruiner. Michelle bliver holdt fanget i en gammel operabygning. Den er helt mørklagt, men man kan se hvor spektakulær en bygning den var engang.

Scarlet er en virkelig sej hovedperson. Hun har et meget højt temperament og får derfor ofte raserianfald. Hun har et stort, krøllet hår og går i en rød hættetrøje, ligesom rødhætte. Hun elsker sin bedstemor meget højt. Michelle tog Scarlet til sig da hun var meget lille. Scarlets rejste fra sin far da hun var teen­ager. Michelle gav hende lov til at bo hos hende, og der har hun boet lige siden. Scarlets viljestyrke er ustoppelig. Hun går altid med en pistol på sig og er ikke bange for at bruge den. Hendes viljestyrke er ustoppelig, og så kan hun endda flyve et rumskib!

Ulv giver sig ud for at være en helt normal gadekæmper. Han er fyldt med ar og sår. Men hans tænder er spidse som en ulvs. Hans sanser er også helt overnaturlige. Han fortæller Scarlet at han var medlem af en bande. Banden var som et stort ulvekobbel. Ulv var en beta-ulv, en der var lavest i rangordenen, og han har forladt banden. Men kan man stole på Ulv?

Bogen er en fantastisk efterfølger til Cinder. Det fungerer virkelig godt med at Marissa Meyer blander gamle eventyr med en helt ny sci-fi verden. Det var også helt okay at følge to personer, jeg har nemlig oplevet bøger hvor det bare ikke fungerede. Jeg glæder mig allerede til næste bog i serien, som er baseret på eventyret om Rapunzel, og det sidste bind der kommer til at handle om Snehvide.

Forlaget Høst & Søn har sponseret anmeldereksemplaret.

Anmeldt af Ea Marie Løfstedt i Himmelskibet nr. 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *