Jennifer Bell – De Ualmindelige – den bøjede mønt

De Ualmindelige – den bøjede mønt
Roman af Jennifer Bell
Høst & Søn, 2017, 346 sider

Ivy og Seb er søskende. I vinteren 1969 kom deres bedstemor Sylvie ud for en ulykke. Hun slog hovedet hårdt og glemte alt før ulykken. Det eneste hun har tilbage i dag, er et guldarmbånd og et billede. Billedet forestiller hende og en anden kvinde, der står ved siden af hinanden.

En aften er Sylvie og børnene alene sammen. Sylvie falder og brækker håndleddet. I ambulancen bliver redningsmanden nødt til at skære guldarmbåndet af, som Sylvie har haft på siden ulykken. Da Ivy og Seb kommer hjem, finder de bedstemorens hus endevendt og ser en mærkelig besked på væggen. Denne besked fører dem ud i et hæsblæsende eventyr. Et eventyr, hvor de møder forskellige former for døde, helvedeshunde og medlemmer af en ond orden kaldet Hexagon. På vejen får de hjælp af en ensom fyr ved navn Valian, en dame ved navn Violet, som elsker knapper, og Ethel, som er bedstemor Sylvies bedste ven. Seb og Ivy må sammen kæmpe imod tiden for at redde deres forældre fra total udryddelse af Hexagon.

Under Londons gader gemmer der sig en stor og mystisk by kaldet Lunidor. I byen bor de ualmindelige. Tre gange om året mødes de og handler. De bytter ting og samler ting. Når de ikke er i Lunidor, lever de blandt de almindelige. De har almindelige jobs og almindelige huse. Mange ualmindelige bruger også meget af deres tid på at indsamle ualmindelige genstande, som de kan sælge. De ualmindelige går i hobsmatch-tøj, det vil sige et stort miskmask af alle mulige beklædningsgenstande fra forskellige historiske perioder. Det giver et fedt og levende billede af det mærkværdige folk de ualmindelige er.

Lunidor er en kringlet middelalderagtig by der fremstår som en stærk kontrast til Londons travlhed, der foregår lige ovenover. Der er små bindingsværkshuse, springvand, og brostensgader.

De ualmindelige genstande gør hverdagen lidt nemmere for mange borgere. Klokker bruges som vejvisere, toiletbørster, yoyoer og trommestikker bruges som våben.

Byen er inddelt i fire kvarterer: Great Cavern, East End, West End og Dead End. I Dead End bor de døde. Der findes mange forskellige slags døde med forskellige evner. I de andre kvarterer handler de handlende på markedspladser og i små butikker.

Ivy er en supersej og modig hovedperson. Hun er ikke bange for noget og kaster sig ud i alle de udfordringer hun møder på sin vej. Igennem historien udvikler Ivy sig til en ret dygtig ualmindelig.

Hendes storebror Seb er til gengæld en rigtig pivskid i starten. Han udvikler sig dog også igennem historien og bliver lidt mindre bange for alting, men han bliver aldrig lige så sej som Ivy.

Valian mistede sine forældre da han var mindre, og så forsvandt hans søster også. Han stjæler ting som måske kan hjælpe ham med at finde sin søster. Valian er vant til at færdes i Lunidor og er rigtig god til at hjælpe Seb og Ivy.

Den bøjede mønt er første bind i serien De Ualmindelige. Serien er skrevet til børn i alderen 7-12 år. Jeg mener at det er en passende aldersgruppe til bogens indhold. Som 15-årig havde jeg svært ved at leve mig ind i universet og så i det hele taget lidt skeptisk på hvad dælen alle de ualmindelige ting skulle gøre godt for. Hvis jeg var to år yngre, ville jeg helt klart have levet mig ind i universet og personerne. Handlingen i bogen kommer hurtigt i gang og skrider godt fremad. Ideen med at bruge toiletbørster som våben er virkelig sjov og original. Alt i alt er Den bøjede mønt en okay start på en serie, som nok skal blive god.

Forlaget Høst & Søn har sponseret anmeldereksemplaret.

Anmeldt af Ea Marie Løfstedt i Himmelskibet nr. 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *