Jesper Gullemann – Martin Fox – Rejsen til Ursopia

Martin Fox – Rejsen til Ursopia
Roman af Jesper Gullemann
Kahrius, 2016, 230 sider

Martin Fox – Rejsen til Ursopia er første del i fantasyfortællingen om Martin Fox.

Historien foregår i menneskernes verden, men også i den skjulte verden Ursopia. Ursopia er en verden hvor hvide og sorte elvere, mennesker, saragooner (tre meter høje brutale menneskelignende væsener), lykofanter (kæmpeelefanter) og mange forskellige farverige fugle og andre dyr, lever side om side.

Den onde elver Noldoor hersker over de sorte elvere. Han vil gerne overtage magten i Ursopia. Det vil resten af Ursopias befolkning helst undgå. Derfor har Legofir, en mægtig hvid elver, samlet en håndfuld talentfulde mennesker.

Martin Fox modtager et brev. Det er et gratis tilbud fra en bueskytteskole. Martins far er død for længe siden ,og derfor er den resterende familie meget fattig. Martin bliver hurtigt sendt afsted til skolen. På vej derhen møder han Howard, som også skal gå på skolen.

På skolen lærer de elversprog og bueskydning. Martin og Howard møder også de andre elever: Sophie, Mike, Cult og Jon. Sammen rejser de til Ursopia, hvor de skal deltage i kampen, mellem de hvide og sorte elvere.

Martin finder hurtigt ud af, at han har en stor kraft. Han rammer altid plet med sin bue. Legofir fortæller ham, at Martins far Tom Fox var en mægtig hvid elver. Han døde i et slag mod Noldoor. Martin har dog arvet Toms store kraft. Derfor er Martin en vigtig brik i kampen mod Noldoor.

Historien er skrevet på et meget fortællende sprog, hvor personerne fortæller, hvad de ser. Det kan blive tungt i længden. Mange steder har jeg også oplevet ord der blev gentaget og overflødige sætninger. Jeg kunne godt tænke mig at der var mere ‘showing’. Det ville have gjort det fantastiske univers endnu mere levende.

Jeg blev dog grebet af historien da jeg kom ind i handlingen. Da der kommer flere bøger efter denne, er det klart at læseren skulle introduceres til alle personerne. Jeg ville bare ønske at man kom lidt hurtigere ind i handlingen, fordi den var god!

Der er mange stavefejl i bogen. Det ødelagde læseoplevelsen for mig, da jeg bliver meget irriteret over stavefejl. Det gjorde det svært af følge med i handlingen i starten. Da jeg kom ind i handlingen, var det ikke så irriterende; man vænnede sig ligesom til det. Jeg ville dog anbefale forlaget af sætte en korrekturlæser på, så fremtidige læsere ikke bliver irriteret over stavefejl.

Historien er skrevet til unge, men jeg er 14 og jeg blev bare ikke fanget før til sidst. Måske var det stavefejlene der gjorde det. Jeg tænker, at bogen passer bedre til aldersgruppen 9-12. Hvis jeg havde været yngre, tror jeg, at jeg ville have slugt historien i én mundfuld.

Forlaget Kahrius har sponseret anmeldereksemplaret.

Anmeldt af Ea Marie Løfstedt i Himmelskibet nr. 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *