Teddy Vork – Mare, Mare minde

Mare, Mare minde
Børnebog af Teddy Vork
Illustreret af T. Hjorthaab
Calibat, 2017, 60 sider

Dette er en gyser til børn, men den er ikke tænkt som en sød lille gyserhistorie, men som en grum historie, som børn alligevel vil høre færdig, fordi den er spændende.

Peter kan ikke sove, og i mørket ligger han og frygter de væsner der måtte gemme sig rundt om ham. Det er dog ikke kun væsner der vil ham det ondt som gemmer sig i mørket; til hans held dukker Ole Lukøje op for at beskytte ham.

Nu er der blot det at det ikke kun er det, der skjuler sig i mørket, som vil Peter det ondt. Han har et dårligt hjerte, og hvor meget kan Ole hjælpe ham med det?

Kombinationen med væsner i mørket og barnet der er alvorligt syg, gør dette til en bog man ikke lige lægger fra sig. Det er ikke kun de børn som bogen er tiltænkt, som er nødt til at læse bogen til ende for at finde ud af der skete.

Historien var oprindeligt trykt som en novelle i antologien Til deres dages ende og er også med i Teddy Vorks prisvindende novellesamling Sprækker, men er nu udgivet som separat bog. Dette har forlaget Calibat efterhånden gjort med flere noveller. Genudgivelserne har alle været hardcoverbøger, og så har de fundet dygtige illustratorer til at give bøgerne endnu mere stemning. I denne bog er det Thomas Hjorthaab der leverer illustrationer som får historien til at træde endnu kraftigere frem. Stor ros til både forfatter, illustrator og forlaget for denne udgivelse.

Forlaget Calibat har sponseret anmeldereksemplaret.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *