Grindhouse: Doors Open at Midnight

Grindhouse: Doors Open at Midnight
Tegnerier af Alex de Campi + diverse tegnere.
Dark Horse 2013, 2014.

Det er efterhånden ret ekstreme mængder af tegneserier man kan få fat i som webcomics eller i elektroniske udgaver. Jeg blev fristet til at anskaffe denne her, som er en hyldest til de gamle B-film, der går under navnet grindhouse. Som stor fan af blandt andet Quentin Tarantino og Robert Rodriges tilsvarende filmprojekt, kunne jeg bare ikke modstå fristelsen.

Der er tale om to miniserier, hver bestående af otte hæfter, hvor hver historie er i to numre. Det vil sige otte historier i alt, alle forfattet af Alex de Campi, men med mange forskellige tegnere på. Der er generelt tale om en krydsning mellem science fiction og horror, og alle hovedpersonerne er kvinder.

Første historie “Bee Vixens From Mars” handler om nogle bi-væsener som overtager kroppene på indbyggerne i en lille by. Motorcykelbetjenten Garcia tager kampen op. Dernæst kommer vi en tur ud i rummet på “Prison Ship Antares”, som er flyvende (kvinde-)fængsel. Kalinka er den ondskabfulde fangevogter som med hjælp fra sine robotter torturer og endda myrder fangerne efter hvad hun er i humør til. Chica (i fængsel for at smide affald på gaden, siger hun), den ganske unge Mei (insider-trading. Not all asians know kung fu. Some know karate) og resten af fangerne planlægger et oprør. Det bliver ret blodigt.

Næste i rækken er “Bride of Blood” som er en hævnhistorie i en fantasy-agtig setting. Den var jeg mindre begejstret for. Til gengæld var “Flesh Feast of the Devil Doll” ganske underholdende. Titel-væsenet er en dæmon som har besat en smuk ung kvinde. Hun kan forvandle mænd til viljeløse zombier, der kan hjælpe hende i sin jagt på jomfruer. Hun finder et passende udvalg af disse blandt nogle unge mennesker på sommerlejr. Men nogle af dem kan godt finde ud af at slå igen!

Den første historie i 2014-miniserien er en slags julehistorie, “Slay Ride”. En flok skumle (overnaturlige?) typer kører omkring i snelandskabet og myrder løs af lokalbefolkningen. Men de lader den gamle kræftsyge dame i fred. Hun tilkalder sit barnebarn, og sammen spænder de hestene for kanen og tager på jagt efter morderne. I “Blood Lagoon” (beklager den lille spoiler) møder vi igen  betjent Garcia. Denne gang er hun sammen med vennen Wayne på famliebesøg i en anden lille by. De opdager en sø hvor vandet er rødt som blod, i nærheden af en forladt fabrik. Det viser sig at søen indeholder nogle meget ubehagelige monstre. Og så bliver familieidyl erstattet med kamp til døden mod uhyrerne.

Dernæst følger “Lady Danger – Agent of B.O.O.T.I.” hvor hovedpersonen er kvindelig superhelt. En superskurk, som hun besejrer og ydmyger, pønser på hævn.  Samtidig er CIA ude efter at få lukket B.O.O.T.I., den organisation hun arbejder for. Da Lady Danger sættes ud af spillet, må B.O.O.T.I. søge hjælp fra nogle lokale grupper. En lidt ujævn, men ok historie.       Den sidste historie, med tit-len  “Nebulina”, er noget med en kvindelig astronaut og nogle rum-engle og en masse sex, var sammen med førnævnte “Bride of Blood” de eneste historier jeg ikke brød mig så meget om.

Tegningerne er hele vejen igennem af høj kvalitet, og understøtter historierne fint. En fordel ved tegneserier frem for (B-)film er at man ikke risikerer at få oplevelsen ødelagt at dårlige effekter, mens tegnerne her på ingen måde skuffer. Der er meget udpenslede scener med sex og vold, så Grindhouse er absolut ikke for børn. Ellers kan jeg anbefale Grindhouse som letlæst underholdning for dem som kan lide den slags historier. Og i det hele taget kan jeg anbefale at man går på opdagelse i de elektroniske tegneserier. For dem som kan overvinde deres forbehold mod Amazons forretningsmetoder, så kan jeg anbefale Comixology, der har et enormt udvalg af e-tegneserier og ofte har tilbud på interessante ting.

Anmeldt af Flemming R.P. Rasch i Himmelskibet 54

 

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *