Tales [PC]

Tales [PC]
Til PC på Steam
Udvikler: Ape Marina
Udgiver: Screen 7
14. Nov. 2016
Fantasy.

Tales er et point-and-click adventure til PC med indtalte stemmer i gammel grafik. Det er en historie som minder om Harry Potter. Hovedpersonen Alfred Walsh ligner Harry Potter. Det starter med at Alfred bliver ansat på et privat bibliotek som bibliotekar. Han tænker at det er en meget nem opgave. Det er det dog ikke.

Alfred kommer til at lukke dæmonen Oblivion ind i verden ved at åbne en bog. Det er en dæmon som æder vores klassiske historier. De andre bibliotekarer, som kom før Alfred, er også kommet til dette. For at bortvise Oblivion må Alfred ind i bøgernes verden for at hente hjælp. Dette gør han ved at åbne en bog. Den første tryller ham til Ridderne af Det Runde Bord. Her får han løbende hjælp af troldmanden Merlin. Han skal søge hjælp hos Gilgamesh.

Han kommer igennem mange af vores “historier” såsom Popol Vuh, som er mayaernes skabelsesberetning. Der er også Jorden Rundt i 80 dage som er blevet post-apokalyptisk, fordi han ikke nåede det inden Oblivion åd historien. Der er Bellerophon og Sisyfos, Jack og Bønnestagen, Gargantua og Pantagruel, Thors Brudefærd og meget andet.
Man finder diverse ting i bøgerne som man bruger til at komme videre. Nogle ting kan man tage ned i ens magiske sæk og transportere mellem bøgerne. Der kan være ting som man skal skaffe i en bestemt bog og bruge i en anden bog.

Der er puzzles i spillet som kan være meget svære at løse. Det kan jeg egentlig godt lide. Jeg kan godt lide point-og-click adventures som er svære. Man må gerne sidde fast. Hvis man kommer til at sidde fast pga. spillet har en “bug”, er det dog døden. Der var bugs i spillet I Have No Mouth and I Must Scream som gjorde at man ikke kunne komme videre. Så kan man lede uendeligt længe efter en løsning på en puzzle som ikke var der. Jeg har ikke oplevet bugs i Tales.

Det er et super sjovt spil. Jeg vil give spillet 8,5 ud af 10 stjerner. Det kan godt spilles af børn. Jeg syntes at spillets Titel “Tales” er rigtig dårlig. Man kan ikke søge det frem på Steam. Der kommer alt muligt andet op som også indeholder Tales i dets titel. Der er også det underlige med at hovedpersonen ligner Harry Potter og der er noget Harry Potter over det.

Hvis man finder ud af at man er interesseret i nogle af spillets klassiske historier, kan de høres som lydbøger på Youtube. Jeg hørte Mayaernes Skabelsesberetning og historien om Gilgamesh.

Anmeldet af Andreas Søe i Himmelskibet nr.54

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *