Mordenkainen’s Tome of Foes

Mordenkainen’s Tome of Foes
Regelsupplement til Dungeons & Dragons 5th edition.
Wizards of the Coast, 2018, 256 sider.

Da Wizards of the Coast lancerede den femte udgave af deres berømte bordrollespil i 2014, var det delt op i de tre bind som det har været traditionen siden Advanced Dungeon & Dragons udkom sidst i 1970’erne. En bog med de generelle regler, en med vejledning til dungeonmasteren, samt et katalog over monstre.

Det var så forventet at de ville fortsætte med at udgive supplementer med nye regler i en lind strøm. At de modstod fristelsen til at gøre det, vil jeg give dem stor ros for. Der er kommet en række nye bøger, men de har mest handlet om at beskrive en verden eller en serie af eventyr.

I stedet har de udgivet en enkelt bog i 2016 (Volo’s Guide to Monsters), en bog sidste år (Xanathar’s Guide to Everything) og nu en tredje bog, der kan betragtes som egentlige regeludvidelser. I Volo’s Guide valgte de i stedet for en tradiotionel “monster manual” at lave en bog der var halvt katalog over nye monstre, og halvt uddybning af enkelte monstre, hvor hvert monster fik et helt kapitel med detaljer om monstret og dets plads i eventyrverdenen. I Xanthar’s Guide fik de forskellige eventyrprofessioner ekstra specialiseringer, og der blev tilføjet nogle flere trylleformularer, magisk udstyr og andre nyttige ting for en dungeonmaster.

Den seneste bog fra troldmanden Mordenkainen er en udbygning af Volo’s Guide. Men her er fokus mere på de sejere monstre, hvor Volo spredte sig ud over hele feltet. De uddybende kapitler har man valgt at lade handle om to monstre, som er hinandens modsætninger eller fjender. Vi får blandt andet historien om hvorfor djævle og dæmoner slås hele tiden. I det hele taget fylder disse “D&D” monstre lidt rigeligt meget af bogen, hvor jeg godt kunne have tænkt mig lidt mere variation.

Men som de to forgængere er Mordenkainen’s Tome en rigtig god bog for dem der gerne vil have nogle nye ting til spillet.

Anmeldet af Flemming R.P. Rasch i Himmelskibet nr.54

Dette indlæg blev udgivet i Fantasy, Spil og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *