Pernille L. Stenby – Inkarnation

Inkarnation
Mestenes-serien, bog 1
Roman af Pernille L. Stenby
Ulven og Uglen, 2018, 432 sider

Da hun vågner, er det eneste hun kan huske tågen og at der i tågen er en der kalder på hende. Hun husker ikke noget, end ikke sit eget navn, men sedlen hun har om foden siger “Mestenes”. Dette må være hendes navn. Hun begiver sig ud af rummet og rundt i den bygning hun befinder sig i, for at prøve at finde tilbage til tågen.

Mestenes er blevet genoplivet fra de døde, men alting er uklart, sågar om det er hendes egen krop, hun er blevet vækket i. Hun er vågnet på Roevel Akademi, en uddannelsesinstitution for unge der alle har specielle færdigheder, om det så er at kunne sanse eller at kunne dræne energi. Hele institutionen er i en midlertidig undtagelsestilstand, da der er skiftere løs. Det er mennesker der har skiftet til andre former, mere dæmoniske former, og som nu er fri i gangene. Dette, sammenholdt med at der nu mangler et lig, giver uro på akademiet.

Mestenes finder hurtigt en professor som fornemmer at der er noget specielt ved hende, men hun er meget i tvivl om hans tilbud om at hjælpe er oprigtigt og hvad hans motiver er. Han får givet hende identifikationspapirer så hun ikke skal være helt så bange for at blive afsløret.

Hun møder også drengen Axten, og der opstår straks en kemi imellem de to. Da han hører hendes historie, tilbyder han at hjælpe hende med at komme tilbage til den tåge hun husker. De har dog travlt, for det ritual han har i tankerne, skal finde sted inden 24 timer. Det er dog ikke alle der er lige begejstret for det nye venskab. Axtens ældste veninde ikke er begejstret for konkurrencen om hans opmærksomhed.

Bogens bagside og salgstekst nævner at den indeholder LGBTQ-elementer (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer). Jeg kan godt forstå at dette fremhæves, da det nok kan være med til at skille bogen ud fra den store mængde af ungdomsfantasy der udgives, men omvendt så vil jeg helst ikke have vidst det på forhånd, da det er med til at afslører en af boges ‘forvirrende’ elementer.

Dette er en ungdoms-urban fantasy-bog, som godt nok indeholder magiske elementer, men også computere og mobiltelefoner. Alting er forvirrende omkring Mestenes, og de ting som for et øjeblik siden var det hovedpersonerne troede på, viser sig at hænge sammen på en anden måde. Denne forvirring er også det der gør bogen spændende, da man som læser ikke ved mere en Mestenes gør og derfor også skal regne ud hvordan tingene hænger sammen. Alt afsløres selvfølgeligt ikke, da dette kun er bind ét i en ny serie.

Anmeldereksemplaret er stillet til rådighed af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 55

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *