Jesper Wung-Sung & Palle Schmidt – Den uægte

Den uægte
Grafisk roman af Jesper Wung-Sung & Palle Schmidt
Høst & Søn, 2018, 104 sider

Den 17 årige Joakims største passion er at løbe, og faktisk er det kun når han løber at han føler at han er sig selv. Han er så dygtig og hurtig en løber at der bliver lagt mærke til ham. Efter et løb hvor han endelig har vundet over den tidligere lokale mester, bliver han kontaktet af en mystisk mand som gerne vil give ham et tilbud om at gøre ham til den største stjerne. Joakim ender med at tage med til mødet og den medfølgende løbetest. De vil give ham et stipendium til et eliteuniversitet hvor der vil være en løbeturnering med de bedste løbere. De ønsker dog ikke kun at træne ham op til at vinde løbet, han skal også afsløre at en af modstanderne er en robot.

Historien finder sted i en verden meget lig vores, dog med den forskel at historiens verden har rejst sig efter en ødelækkende krig imellem menneskene og den teknologi og de robotter vi har udviklet. Mennesket vandt krigen, men der er stadig robotter der lever i skjul, og da man ikke tør tage for meget teknologi i brug, så skal der andet til at afsløre dem. Håbet er nu at robotten vil afslører sig selv i løbet.

Joakim tager mod tilbuddet (og missionen), også selvom det betyder han må rejse fra sine forældre og sin kæreste. Den løber der er under mistanke for at være en robot, er pigen Jennifer. Joakim finder dog hurtigt sympati for hende, og jo bedre han lære hende at kende, jo mere finder han ud af hvor ens de er. Med den sympati han får for hende, vil han så kunne fuldføre missionen?

Man følger Joakims dilemma igennem historien op til det store og afgørende løb. Historien handler meget om at finde sig selv, samt finde rundt i, og sortere i, de oplysninger man bliver givet af andre.

Det er en interessant science fiction-setting, med en verden der virker til at være kommet sig fantastiks godt efter en ødelæggende krig og hvor en hverdag kører stille og roligt igen, men hvor der alligevel er rester fra krigen der gemmer sig.

Anmeldereksemplaret er venligt stillet til rådighed af forlaget.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 55

Dette indlæg blev udgivet i Bøger og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *