A. Silvestri – King

King
Roman af A. Silvestri
Illustreret af
Christoffer Gertz Bech
Calibat, 2018, 24 sider

Calibat har igennem længere tid fået illustreret en stribe noveller fra forskellige forfattere og udgivet dem som selvstændige bøger, hvor den valgte historie så har kunnet komme i centrum, og den er ikke blevet væk i en novelle samling. På Silvestris blog kan man læse at King er en omskrivning af teksten “Brune Bamse” fra hans debutsamling Køtere dør om vinteren.

Drengen Simon har en dejlig drøm hvori han leger med sin bamse og sin schæferhund King. Drømmen ændrer dog drastisk karakter da et noget bryder ind og truer, og King begynder at knurre. Simon vågner, og til hans skræk, ser han at et monstret står i hans værelse. Simon stikker af, ud af huset, og løber i sin flugt ud på den store vej. Han når lige at se at monstret nærmest løber igennem Simons mor uden at hun ser ud til at registrere hvad der sker.

Laust vågner med en fornemmelse af at der er noget galt. Hans kone Pernille ligger ikke i sengen, men han antager at hun nok er i kælderen for et meditere (hvilket Laust ved er et udtryk for at hun er utilfreds). Han skynder sig ind på børneværelset som er tomt. Han stirrer i frygt ud af vinduet og synes at han kan skimte noget i grøften ved den store vej, noget der får hans verden til at bryde sammen. I det samme kommer King løbende ind på værelset hvor den griber Simons bamse, hvorefter den styrter ud af vinduet og fortsætter i fuld fart.

Laust løber mod sin søns krop, mens King stormer afsted efter den del af Simon som monstret var efter, og hunden er klar til at kæmpe til døden for den lille dreng.

I hvert af bogens afsnit følger vi handlingen fra et af den lille families medlemmer, om det så er Simons flugt, Lausts frygt eller Kings jagt, så er det meget intenst og giver en historie som man er nødt til at læse ud i ét for at få det hele med. Så snart jeg havde læst den, startede jeg forfra med det samme for at få alle detaljer med, for selvom historien er lineær, så er der alligevel helt fra starten lagt spor ud til hvordan det hele hænger sammen og hvorfor den lille dreng af plaget af et monster.

De afsnit af bogen hvor vi følger King, er godt nok skrevet fra hundens perspektiv, men der er ikke forsøgt at tilskrive hunden menneskelige egenskaber eller overvejelser; den drives af sin trang til at beskytte. Dette er samtidig med til at gøre disse afsnit endnu mere intense, da det her er hundens instinkt der driver handlingen videre.

Bogen er rigt illustreret, og illustrationerne er med til at bygge den helt rette stemning omkring fortællingen.

Da bogen kun indeholder denne ene historie, er det en novelle og ikke en roman, og endnu en gang vises det hvor perfekt novelleformatet er til at fortælle en horrorfortælling, da den hurtigt og effektivt kan stige i intensitet og så holde dette ind til historiens afslutning. God horror sidder i kroppen af læseren efter endt læsning, og det gør denne historie bestemt, for det kan godt være den ligner en børne/ungdomsbog, men den er bestemt mere end det. Det er en fængende og ond historie med drømme der ikke går i opfyldelse, men med mareridt som gør.

Anmeldereksemplar venligt stillet til rådighed af forlaget.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 55

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *