Head Lopper

Head Lopper
Vol. 1 & 2
Tegneserie af
Andrew MacLean
Image Comics 2017, 2018

Head Lopper er en ny(ere) tegneserie fra Image Comics, skrevet og tegnet og nogle gange også farvelagt af Andrew MacLean. Genren er heroisk fantasy med stærke mytiske elementer.

Hovedpersonen er den erfarne og særdeles effektive vikingekriger Norgal med tilnavnet Head Lopper (hovedafhugger), som slæber rundt på hovedet af den blå heks Agatha, der trods manglende krop stadig kan tale og lave noget trolddom. Agatha prøver hele tiden at få Norgal i fedtefadet, men hjælper ham af og til modvilligt når andre prøver at få fat i hendes hoved for at trække magien ud af det. Der er tale om et ret umage makkerpar med et forhold karakteriseret ved gensidigt had, men også gensidig respekt.

I første samling, The Island or a Plague of Beasts, ankommer Norgal til øen Barra i de Ydre Hebrider, eller rettere til en mytologisk udgave af denne ø. Her bliver han rodet ind i et spil af intriger og sort magi, der tester hans evner til det yderste og møder i denne forbindelse mægtige fjender, der tester hans evner til det yderste – og uden nogle allierede han samler op på vejen, ville han næppe klare sig.

I næste samling, The Crimson Tower, kommer Norgal sammen med nogle af de venner, han samlede op i den første historie, til en ø hvis mest markante bygning er titlens blodrøde tårn. Her udspiller der sig en klassisk historie: En håndfuld krigere bevæger sig ind i tårnet på en given dag, og de, der overlever prøvelserne, bliver lovet stor magt. Der ligger selvfølgelig mere bag denne test end det umiddelbart ser ud som, og igen bliver Norgals evner testet til det yderste.

Plottet i historierne er ikke de mest originale, men det er til gengæld de væsener og prøvelser som Norgal og hans venner møder på deres vej. Her er høj magi med udøde troldmænd, tudse- og insektmonstre og meget andet godt (og især ondt). Det skader heller ikke at historien bliver fortalt med en god portion ironi og sort humor.

Tegneserien bliver båret af MacLean’s markante og udtryksfulde tegninger. En tydelig inspirationskilde er Mike “Hellboy” Mignola, men stilen har også tegnefilmsagtige elementer som hos Mike “Madman” Allred – og mere end en snert af mærkværdigheder som i tegnefilmserien Adventure Time. Hvert bind afsluttes med en række pinups og forsider af diverse mere eller mindre kendte kunstnere (blandt andet Mignola), som giver deres egne fortolkninger af vores skæggede, muskuløse kriger og hans venner og fjender.
Man skal ikke læse Head Lopper hvis man vil have storslået, episk fantasy i en detaljeret verden med komplekse kulturer. Her er vi mere i sword & sorcery-land hvor helten og hans gerninger er i centrum og verden udenom er mindre vigtig. Men hvis det er det man vil have, byder denne serie på god underholdning.

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i Himmelskibet nr. 56

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *