Gudrun Østergaard – Kodeks

Kodeks
Roman af Gudrun Østergaard
Calibat, 2017, 143 sider, kr. 99,00
Omslag af Manfred Christiansen

Kodeks er en roman skrevet af Gudrun Østergaard. Gudrun har før skrevet bøger, blandt andet Tidsfordærv udgivet af Science Fiction Cirklen. Det er en bog om venskabet mellem tre unge, som bliver skabt da de bliver angrebet af nazister, der smadrer den enes guitar. De tre unge laver et kodeks mellem dem. Et kodeks er en række regler og love for medlemmer af en gruppe. Ordet kommer fra latin “codex” og betyder oprindeligt bog.

Bogen fortæller om de unges dagligdag. Der sker noget i deres verden, som jeg ikke vil røbe her, men som er inden for science fiction. Gudrun har skrevet meget i stil med socialrealisme. Der er også indimellem sekvenser i kursiv som fortæller noget om personerne i en lidt surrealistisk stil. Jeg tænker at det er det som personen drømmer om om natten. Det er en afspejling af personens dagligdag.

To af de unge er af dansk oprindelse, og en, Khalil, er af mellemøstlig oprindelse. Der fortælles lidt om en krig. Der er også oversvømmelse sydpå, og regeringen prøver at lukke grænsen for flygtningene derfra. De unge går i skole og bor hos deres forældre.

Bogen er hurtigt læst. Jeg synes den er godt skrevet. Den kan godt læses af børn og unge, men jeg tænker at den måske mere er skrevet for voksne. Den virker som en moderne bog. Jeg syntes bøger havde en lidt anden stil i 80’erne. Der var ikke rigtigt nogen fejl i opsætning eller stavefejl.

Jeg fik mere smag for Gudruns historie jo længere ind i historien jeg kom. Til sidst syntes jeg at det var rigtigt godt. Jeg vil give bogen 9 ud af 10 stjerner.

Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet 57

Dette indlæg blev udgivet i Bøger og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *