The Journey Down

The Journey Down
Computerspilserie
SkyGoblin 2013-2017
Samlet pris: USD 32,00

The Journey Down er et point-and-click adventure i tre dele. Det fås på Steam til PC, Mac og Linux. Det er udkommet fra 2013 til september 2017. Det har en afro-caribisk stil over sig. Der er også en del film noir til tider i spillet. Man spiller Bwana, som arbejder sammen med sin ven Kito som flymekanikere i havnen i en by. De møder en dame som vil have dem til at fragte hende til “The Underland” i deres flyvemaskine. Hun har en bog som hun vogter. Denne dame er søgt efter af gangstere af en eller anden grund. Jeg vil ikke nævne mere for ikke at røbe handling.

Sådan starter en flot historie med vores helte. Historien er rigtigt godt fortalt, men jeg synes spillet er en smule for let. Man kan kalde det et spil for begyndere.

Der er rigtig meget flot film noir. Det er en længere historie. Jeg synes dog at det er en anelse irriterende med al den snak i spillet. Man siger selv en enkelt sætning og den man snakker med, giver aldrig et simpelt svar. Det er altid adskillige sætninger.

Der er en del fantastiske væsener i spillet. Særligt i anden del er der meget ude i havet som bliver beskrevet. Alting i spillet er rigtigt godt forklaret, og man kan rigtigt leve sig ind i verdenen. Der er også en hel by i spillets tredje del som er rigtigt flot afbilledet.

Man sidder til tider fast i The Journey Down, men det er sjældent i længere tid. Jeg synes at sværhedsgraden er tilpas. Der er en god stemning i spillet og handlingen skrider godt fremad.

Grafikken er rigtig flot, og musikken er bare fantas­tisk. Man kan lytte til den på YouTube. Der er jazzmusik. Al tale er indtalt, og det lyder godt. Grafikken er meget tegneserieagtig og fungerer godt. De har brugt lang tid på at udvikle de tre dele som spillet består af. Det har taget nogle år.

Man kommer vidt omkring i spillet og kommer ind i diverse lokationer. Det foregår mest om natten, og det er en meget mørk verden, man er i. Der er det store hav som de flyver hen over og nødlander i. Der er også de store byer med deres personligheder af karakterer. Man møder også fatale damer og mange gangstere.

Det tager måske 12 timer at gennemføre det hele, men det er en fantastisk rejse. Det er bedst at begynde ved den første del. Nogle har fået det gennem Humble Bundle Monthly, men det var kun den tredje del. Det spilles med mus og kan spilles af børn uden problemer.

Spillet vil jeg give 9 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 57

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *