Nikolaj Johansen – Gennem kul og blod

Gennem kul og blod
Roman af Nikolaj Johansen
Revolution, bind 3
Calibat, 2019, 260 sider

Vi er nu kommet til slutningen på den noget atypiske steampunk-fortælling der udgør Revolution-trilogien af Nicolaj Johansen. Tredje og sidste bind har titlen Kul og blod, og den starter med at revolutionens leder Argone sendes til en kulmine hvor han skal arbejde som straffefange, da han i bind 2 blev fanget og dømt for sit oprør imod imperiet. Det at det er en kulmine han skal arbejde i, er næsten det i denne bog der lugter mest af steampunk, for i dette bind er der ikke dampdrevne kampmaskiner eller drager.

Bagsiden af bogen har overskriften “Det sidste slag”, så man forventer at Argone skal tage sit oprør med til sit fangeskab, og så måske slippe væk derfra, for at indsætte et sidste afgørende slag. På dette punkt overrasker bogen, for det slag den bygger op til, er ikke det man nok kunne forvente. Det er svært at komme nærmere ind på hvilken vej revolutionen går uden at afsløre for meget, men man kan vel godt sige så meget at oprørs-‘hæren’ hovedsageligt består af folk der er imod enhver form for drab, hvilket gør at det store åbne slag er udelukket, da oprørshæren vil blive slagtet. Men der er andre måder at lave revolution på end den blodige.

Selvom klassisk steampunk er sat i et alternativt Vic­toriatiden, så er der ingen der siger at man ikke sagtens kan bruge elementerne i en fantasyfortælling. Jeg havde dog gerne set flere damp-elementer i en bog, der beskriver sig selv som værende steampunk.

Bogen afrunder på fin vis trilogien, en serie der kan anbefales til fantasylæsere.

Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 57

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *