Patrick Leis – Requiem

Requiem
Roman af Patrick Leis
Necrodemic, 3
Valeta, 2018, 386 sider
Fås som paperback og e-bog

I 2003 begyndte Patric Leis zombieserien Necrodemic med bogen Requiem (anmeldt i Himmelskibet nr. 6 i 2005). I de efterfølgende år udkom der yderligere fire bind (hvoraf et var et dobbelt-bind), men serien blev ikke afsluttet. I 2016 startede han så serien forfra, denne gang på forlaget Valeta, og nu er det planen at hele serien skal udkomme. Bøgerne udkommer dog ikke i samme rækkefølge som dengang, men derimod i forhold til historiens kronologi. Det betyder at hvor Requiem var bind 1 dengang, så er det denne gang nummer 3 i serien.

For Requiem er der ifølge bogens intro tale om en del omskrivninger, da første udgave af bogen var blevet tilpasset et yngre publikum, men den er nu omskrevet til en mere rå udgave, hvilket bestemt passer godt til denne historie. Det er ca. 15 år siden jeg læste den oprindelige, så jeg kan ikke huske detaljerne, men læsningen af den nye udgave gav bestemt et indtryk af at der ikke var lagt fingre imellem.

Vi befinder os nogle hundrede år efter civilisationen brød sammen under zombieplagen. Handlingen finder primært sted på en barrikaderet gård, hvor de der kan bidrage til gårdens drift, får lov til at blive. Gården er barrikaderet for såvel zombier som for levende døde dyr. De dyr der holdes på gården, er genmanipuleret så de giver mere kød, men det har også gjort dem aggressive, så det er ikke for enhver at passe dem. Ved historiens start får gårdens beboere besked om at en sværm af zombier har overrendt en nærliggende gård, og beboerne vil nu prøve at samle de andre gårde til fælles forsvar imod de utallige udøde. Dette er dog ikke så let at stable på benene som man kunne ønske.

Det er ikke den store spoiler at afsløre at zombieflokken angriber, da det ligger i kortene fra starten; et angreb der bliver blodigt og som langt fra alle overlever.

Som det hører sig til i en ordentligt zombiehistorie, er den reelle fare de stridigheder og magtkampe som finder sted iblandt de levende, som ofte kan ende med at det giver det hul de levende døde kan slippe igennem og dermed blive en endnu mere dødelig trussel.

Requiem har længe været en af mine favoritter af zombiebøger, og den nye udgave har bestemt ikke gjort min begejstring mindre. Skulle man ikke have læst de to første bind i den nye udgivelsesrække, så vil Requiem være et godt sted at springe ind i serien.

Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 57

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *