Pascal Jousselin – Overmand 1: Med kappe og porre

Overmand 1: Med kappe og porre
Tegneserie af Pascal Jousselin
ShadowZone, 2018, 48 sider

Overmand er en meget atypisk tegneseriesuperhelt, og hans superkraft er aldrig set før. Han ved at han er en tegneseriefigur, hvilket han benytter til sin fordel. Han kan se og springe frit imellem ruderne på en tegneserieside. Dette kan han bruge til at springe frem i tiden og derved overhale skurken, men han kan også stå i en af de sidste ruder og skyde skurken i en af de første ruder. Denne springen imellem ruderne gør at man lige er nødt til at læse nogle af siderne to gange for helt at holde styr på hvad det er der sker, men det gør det også utroligt underholdende, og en tegneserieoplevelse som jeg i hvert fald ikke har haft før.

Flere af historierne handler ikke om superhelteting, men om mere dagligdags ting, som i den hvor Overmand besøger sin bedstemor. Da han ankommer til hendes hjem, siger hun at hun er løbet tør for brød, og om han vil smutte ned og købe noget. Men i stedte for at smutte ned til bageren, skriver han en besked på et stykke papir og folder det til en papirflyver, som han så sender tilbage til en af de første ruder. Dette gør at han derved allerede på turen derover køber brødet.

Overmand er dog ikke den eneste der kan benytte mediet. Der er også en der kan flytte ting fra baggrunden af et billede op foran, således at tingene kommer ud af perspektiv. Dette gør at en fugleunge der falder ud af en rede lige pludseligt er på størrelse med et hus. Der er også en hvis talebobler bliver fysiske, så andre falder over dem, og så er der en som kan gå igennem siderne.

Alt dette giver en speciel, men også underholdende oplevelse, og bestemt en læseoplevelse som folk der holder af tegneserier ikke bør snyde sig selv for.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illustrationen er hentet fra forlagets hjemmeside.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 57

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *