Mette Østergaard Filsø – Mordet i elverskoven

Mordet i elverskoven
Roman af Mette Østergaard Filsø
Himmelkrystallens børn, 1
Forfatterskabet.dk, 2019
288 sider, 199,00 kr.

Anna bor hos sin adoptivmor, den gnavne enkefrue Kerstin i byen Jyss. Anna er rastløs og sniger sig tit væk, ofte for at købe brød med penge stjålet fra adoptivmoren. Brødet bringer hun hen på det børnehjem, hun tidligere boede på.

En dag på markedspladsen ser hun en udefrakommende ung mand, som tydeligt ikke er vant til at blive fanget i de lokale marskandiseres ‘handelskrig’. Anna får den unge mand reddet væk fa de oprørte handlende og tager på en lille udflugt med ham for at vise ham området. Den unge mands navn er Erik, og han rejser rundt sammen med sine forældre for at undersøge gamle sagn og fortællinger. Skoven nær Jyss siges at være forbandet, men de er kun på gennemfart, for deres egentlige mål ligger længere fremme, hvor det siges at der bor elvere.

Da Erik nærmer sig den forbandede skov, besvimer han pludseligt, og da hans forældre kommer til, virker det meget som om der er noget ved Erik som de ikke har fortalt ham. Det lader til at deres mission med at undersøge gamle sagn, i høj grad går ud på at finde ud af hvad det er Erik rummer. Det ender med at Anna rejser videre med de rejsende på deres færd til elverskoven.

Selvom Anna beskrives som impulsiv og en der gerne vil opleve mere, så virker bogens start, med Annas hurtige afrejse, som om forfatteren meget gerne hurtigt vil videre til den spændende del, og spænding kommer der så bestemt også.

Der har aldrig været nogle mennesker der er blevet lukket ind til elverne, men da en af elverne fornemmer noget specielt ved Erik, bliver de lukket ind, noget de andre elvere bestemt ikke er tilfredse med. Kort efter ankomsten dræbes en af elverne; noget der heller aldrig er sket før, da elverne er udødelige og mest holder sig for sig selv. Elverne beskytter Megistrélen, det lys og stof som guderne brugte til at skabe verdenen. Men dette lys kaster også en skygge, og når denne skygger tager bolig i et menneske, så skabes troldmænd der dyrker smerte og undergang. Disse troldmænd er elvernes ærkefjender, og de må for alt i verden ikke få adgang til Megistrélen.

Anna, Erik og elveren Gelas må nu drage væk fra elvernes rige for at finde den troldmand der er på spil, samt finde ud af hvad det er Erik rummer.

Bogen har som nævnt en start der virker noget forhastet, men efterfølgende hænger historien godt sammen, og det høje tempo fungerer fint til historien. Det er en YA fantasyfortælling, som finder sted i en spændende verden, hvor de gode kæmper det godes kamp, og de onde er virkeligt onde. Selvom dette er bind 1, så er historien fint afrundet, men stadig med masser at ting som næste bind kan bygges på.

Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 57

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Mette Østergaard Filsø – Mordet i elverskoven

  1. Pingback: Mordet i elverskoven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *