Michael Kousgaard – Kolde timer

Kolde timer
eNovelle af Michael Kousgaard
Forlaget Petunia, 2019

Novellens indledning fortæller om en mand der blev fundet død med bide- og kradsemærker på kroppen, men morderen bliver ikke fundet.

Under en løbetur overværer Nanna et trafikuheld hvor en fodgænger bliver ramt af en bil. Fodgængeren dør ikke med det samme. Døden indtræffer først da en mystisk mand går hen er brækker nakken på ham. Nanna flygter fra stedet, men er nu sikker på at den mystiske mand er efter hende; en frygt der bestemt er begrundet. Det viser sig at den dræbte fodgænger er politiker, men drabet er ikke politisk motivere og er i stedet kædet sammen med politikerens datters forsvinden.

Vi følger Nanna i de intense timer i natten efter trafik­uheldet, hvor hun prøver at forskanse sig og søger hjælp hos en af sine venner i håbet om at undvige den mystiske fremmede morder.

“Kolde timer” er en YA gysernovelle, der finder sted i 80’erne, noget man ikke direkte får at vide, men som man kan læse ud af f.eks. brugen af en walkman. På forlagets hjemmeside står der at handlingen finder sted i 1984, men lidt spøjst at dette ikke fremgår i udgivelsen, når der nu er sat et årstal.

Det afsluttende tvist er nok forudsigeligt, men historien er intens og spændende, og jeg vil mene den rammer sit publikum fint.

Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 57

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Novellesamling og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *