Patrick Leis – Pax Immortalis – Opgøret

Pax Immortalis – Opgøret
Roman af Patrick Leis
Necrodemic, 4
Valeta, 2019, 594 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Vi er nu ved at være ved vejs ende i Necrodemic serien, en rejse der startede i 2003 hvor Patrick Leis udgav zombie romanen Requiem. Denne blev i 2006 efterfulgt af bind 2, romanen Pax Immortalis. Efter denne ventede vi så på det afsluttende bind, men det vi først fik var to bind der fortalte om hvad der var sket inden Requiem.

Alle disse bind er nu blevet genudgivet i ny gennemskrevne udgaver, hvor detaljer er rettet til således det blev en mere samlet historie. Nu venter vi blot på sidste bind, men for nu er det genudgivelsen af Pax Immortalis det handler om. Den oprindelige udgave blev anmeldt i Himmelskibet nr. 12, en anmeldelse jeg indledte med:

Forestil dig at leve i en verden hvor man hele tiden frygter for et angreb fra zombier.

Forestil dig så at du finder ud af at det er blevet planlagt at du og alle dem du kender skal bruges som foder til de levende døde, da du for nogen har mere værdi som udød end levende.

Det afsløres at verden ikke blot består af mindre isolerede samfund der kæmper imod zombie sværmene. Der er også megabyer hvor folk lever i sikkerhed for zombieplagen. Til gengæld så styres disse megabyer med diktatur og kastesystemer. Det viser sig også at der er folk i disse byer der ikke ønsker at bekæmpe zombierne, for for dem er de udøde en ressource. Det er lykkedes forskere at isolerer et enzym i zombierne som kan bruges til at skabe et livsforlængende produkt, noget som eliten i megabyerne benytter sig af.

Da folk i de små farmersamfund finder ud af at megabyerne eksisterer, og at zombiesværmen styrres derfra vælger de at gør oprør. De er dog i undertal, og har hverken træning eller våben der matcher megabyens hær. Og så er der zombierne der i kampens hede måske ikke længere er til at styre. Oprørerne har dog et kort i ærmet der kan vende krigen til deres fordel.

Hvor Requiem handlede som zombie truslen, og om hvordan en lille flok reagerede på truslen, så er Pax Immortalis mere en action historie hvor zombierne blot er en af de trusler der skal kæmpes imod. Og så er det ikke mindst det næstsidste skridt frem til det afsluttende bind som vi efterhånden har ventet på i mange år og som nu endeligt snart er har. Men med den mængde zombier der var i Pax Immortalis, så bliver det spændende hvad det så kommer i det sidste afsnit.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *