Synne K. Eriksen – De Tre Tyste – Dødeklokken

De Tre Tyste – Dødeklokken
Roman af Synne K. Eriksen
Turbine, 350 sider, 2019

Med Dødeklokken sætter Synne K. Eriksen et bevægende punktum for trilogien om De Tre Tyste.

Fortællingen startede med Sigurds søster Svanhild blev bortført af kæmpeørne. Siden fulgte vi Sigurd i hans søgen efter hende. En søgen der førte ham til den modige klokkemager Myrhat og den gådefulde skygge Oresme. Det viste sig snart, at der var vældige kræfter på spil i Skoven, hvor tusmørket kryber frem. Helt frem til Bavnelandet, hvor de forskellige høvdinge ruster op til krig mellem menneskene.

Dødeklokken er en fortælling, der fører dig sikkert gennem hele følelsesregisteret. Der er dog én gennemgående følelse, der igen og igen træder frem foran de andre; længslen. Den dybe længsel, titter det hele tiden ud gennem siderne, som grenene i den vildtvoksende skov, der er rammen om størstedelen af fortællingen. En fortælling, der egentlig er ligetil; en dreng, der desperat leder efter det, han har mistet. Alligevel er der intet ligetil ved myriaderne af karakterer, hvis skæbner væves sammen på smukkeste vis. Historien byder også på kamp, spænding, mod og intriger i rigt mål, så der vil være noget for alle slags elskere af smuk fortællekunst.

Hvor nogle ting ikke var helt så polerede i de to første bøger, så er Dødeklokken komponeret med sikker hånd. De Tre Tyste er fantasy i særklasse. Velskrevet i en grad, hvor forfatterens omhu tydeligt skinner gennem. Tak, for rejsen! Tak for Sigurd, Myrhat, Grå og alle de andre.

Anmedt af Helle Perrier

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *