Ready or not

Ready or not
Film, USA, 2019
Intruktør : Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Medvirkende : Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien
DVD fra Twentieth Century Fox Home Entertainment
Bonus materiale DVD & Blu-ray: Let the Games Begin: The Making of Ready or Not, Gag Reel, Audio Commentary by Radio Silence and Samara Weaving, Gallery

Anmelder eksemplar leveret af distributøren

To drenge løber igennem et stort hus, som var der nogen efter dem. Det viser sig dog at det ikke er dem der bliver jagtet, men den mand der er offeret bliver indhentet af sine forfølgere da han er lige ud for drengene, så de ser ham blive skudt med en armbrøst, hvorefter han bliver slæbt skrigende bort. Det er drengenes familie der har jagtet og skudt manden.

Samara Weaving in the film READY OR NOT. Photo by Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

30 år senere er vi på det ungt par Grace og Alexs bryllupsdag. Hun er meget opsat på at ville giftes, hvor han halvt i sjov joker med at de ikke behøver at blive gift, for hvis de bliver det, så bliver hun en del af hans mærkelige, men stenrige, familie. Familien har skabt deres formue på at producere og sælge brætspil, og om aftenen efter brylluppet bliver bruden introduceret for en familietradition. Der placerer et blankt kort i en mystisk boks, hvorefter hun skal trække kortet ud. Kortet fortæller nu hvilket spil de skal spille den aften. Det kan være spil som skak eller Sorteper. Det hun trækker er gemmeleg. Da hun læser højt fra kortet bliver alle meget alvorlige, og hun kan tydeligt mærke at der er noget helt mærkeligt i gang. Hun får at vide at for at vinde skal hun gemme sig og undgå at blive fundet før daggry. Hun forlader rummet for at finde et sted at gemme sig, og familien gør klar til at lede efter hende. Den måde de gør sig klar er ved at bevæbne sig med pistoler, armbryst og økser.

Det viser sig at familien tror at deres rigdom skyldes en aftale som deres oldefar lavede med en djævel, og hvis der til dette ritual trækkes Gemmeleg, så skal de finde og dræbe den der har trukket kortet som et offer til dæmonen, ellers vil dæmonen dræbe dem. Alex er dog ikke med på at jagte sin brud, så han gør hvad han kan for at hjælpe hende, noget som familien bestemt ikke billiger

Dette kunne lige så godt have været indledningen til en splattet B-film, men det vi for er en både underholdende og overraskende film. Overraskende fordi den har en masse gode ideer som den udføre virkeligt fint, og underholdende fordi man følger spændt med, og der er flere steder man ikke kan andet end lade sig underholde af de grotekse dødsfald og jagtscener som filmen byder på.

Samara Weaving in the film READY OR NOT. Photo by Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Nu er det ikke fordi familien er trænede dræbere, da det er 30 år siden den sidst har været en der trak gemmeleg. De har derfor ikke alle helt lige godt styr deres våben. Ham der får armbrøsten må bl.a. kigge på youtube for at finde ud af hvordan han skal bruge den. Andre vil rigtigt gerne vise at de vil følge familietraditionerne, så de bliver lidt for ivrige, hvilket ender i at de får myrdet de forkerte.

Denne blodige gyserkomedie om familiens jagt på Grace og hendes udvikling fra jaget kvinde i brudekjole til en overlever der tager kampen op, skal man bestemt ikke snyde sig selv for.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *