Susanne Aalling Ovesen – Experimentet 1- De andre

Experimentet 1- De andre
Roman af Susanne Aalling Ovesen
LS Books & Games, 280 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Sophia er lige blevet student. Da hun nu har brug for at slappe af er hun taget alene op til sine forældres sommerhus. Hun har det generelt bedst med ikke at være i nærheden af for mange mennesker, da hun har en speciel evner der bl.a. gør at hun fornemmer andres følelser, hvilket påvirker hende kraftigt. På en indkøbstur bliver hun pludseligt ramt af en helt ny fornemmelse, og hun bliver meget påvirket af en ung mands tilstedeværelse. Værre går det dog, da der lige pludseligt er noget mystisk der jager hende, noget der bestemt ikke vil hende det godt. Den unge mand (William) kommer hende dog til undsætning.

William tager hende med hen til sine forældre. Det viser sig at William også har specielle evner, han kender dog til hvor disse evner stammer fra. Sammen med sine forældre kan han fortælle Sophia om ”De Fremmede”. Det et udenjordiske væsner der har lavet experiemter på mennesker, hvilket der er kommet nogle børn med specielle evner ud af, og både William og Sophia høre til disse. Det viser sig også at Sophia egentligt er adopteret, men hos de forældre som hun også troede var hendes biologiske forældre finder hun en mappe med en masse informationer om hendes biologiske mor.

Sophie får rigtigtig mange informationer fortalt af William, eller via den mappe hun finder. Bogen handler derfor ikke så meget ikke så meget om at hun skal finde informationerne, men mener om at hun skal forholde sig til dem, og ikke mindst til de følelser som hun hurtigt får for William.

Bogen er bind 1 i en ny serie, og det er meget tydligt at denne bog mest af alt er til for et etablerer nogle karakterer og relationer, som vil skulle bruges i de kommende bind. Bogen kan derfor dårligt læses selvstændigt, men så er det heldigt at bind 2 allerede er udkommet (den har jeg dog ikke fået læst endnu).

Bogen har såvel gyser- som science fiction-elementer, men mest af alt er det historien om en ung kvinde der altid har følt sig anderledes, og som nu lige pludseligt skal forholde sig til, hvorfor hun ikke er som de fleste, men også skal forholde sig til at hun har fundet en der er ligesom hende.

Det var ikke sådan at jeg efter endt læsning tænkte at jeg straks ville gå i gang med bind 2, men ingen tvivl om at jeg nok skal få det bind læst også. Bagsiden af bind 2 fortæller at i dette bind rejser Sophia og William til London, for at mødes med andre der er lige som dem. Det der forfølger Sophia har dog ikke opgivet jagten endnu.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *