Critters Attack!

Critters Attack!
Film, 2019
Medvirkende: Tashiana Washington, Dee Wallace, Ava Preston, Jaeden Noel m fl.
Instruktør: Bobby Miller.
Anmeldereksemplar stillet til rådighed af PR Nordic

I den første Critters film (fra 1986) landede en flok altædende rumvæsner på jorden. De var små, havde røde øjne, pigge de kunne skyde med, og så rullede de når de skulle bevæge sig rundt. I hælene på dem var intergalaktiske, formskiftende dusørjægere, der sammen med de lokale fik bekæmpet de invaderende små udenjordiske djævle. Det viste sig dog at de overså nogle æg, og vi var dermed klar til Critters 2 i 1988. Det er mange år siden jeg så disse film, men husker dem som underholdende, og de står bestemt på listen over film jeg skal have genset på et tidspunkt.

Jeg husker faktisk ikke om jeg nogen sinde fik set Critters 3 fra 1991 (med bl.a. en ung Leonardo DiCaprio på rollelisten). Jeg ved jeg aldrig fik set Critters 4 fra 1992, og jeg havde fuldstændigt overset Critters: Bounty Hunter fra 2014. På IMDb står der også noget om en TV-serie fra 2019, som jeg heller ikke havde hørt om. I franchises som denne er det sjældent noget problem at man ikke har set alt, så med de gode minder om de to første film, satte jeg mig til rette for at se den nyeste omgang altædende små monstre i Critters Attack!

Critters–01/16/2019–Marcos Cruz / 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Drea skal passe et par store børn for sin underviser. De er ikke meget modtagelige for hendes forslag til aktiviteter, men hun får dem da med i parken. Her finder de et mystisk, men på sin vis nuttet lille dyr (en hvid Critter), som de tager med sig for at aflevere til parkbetjentene. Og så er der ellers gang i balladen. Det viser sig at dette er en hun-Critter, og hun er ikke blot ude på at æde, men vil gerne hjælpe med til at forsøge at stoppe de glubske hanner.

Der er selvfølgelig ikke nogen der tror på de unges historie om de angribende monstre, før det er for sent. Dog er der en som har holdt øje med himmelrummet og har registreret at væsnerne er tilbage. Hun er dusørjæger, og hun er både bevæbnet og klar til kamp. Denne dusørjægerne er spillet af Dee Wallace, som også var med i den første film, men jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke kan huske om det var den samme rolle (og IMDb gjorde mig ikke klogere).

Critters–01/28/2019–Marcos Cruz / 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Langt de fleste effekter er praktiske (dukker eller animatronics), med kun ganske lidt cgi, noget der bestemt er et plus. At det så nogle gange måske nok er lidt for tydeligt at det er en hånddukke, kan jeg sagtens leve med i en film som denne.

Som forventet så kunne denne sagtens ses uden at have set hele serien op til. Dog tror jeg det er en fordel at have set de første dengang og dermed kunne se denne som et gensyn med noget underholdende. Det er bestemt ikke stor filmkunst, og filmen har heller ikke samme charme som de oprindelige, men jeg var godt underholdt, og der var flere sjove indslag, bl.a. da den kiksede parkbetjent er i bad og forveksler en critter med en vaskesvamp. Dette slipper han selvsagt ikke levende fra.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 58

Critters–01/15/2019–Marcos Cruz / 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *