A.Silvestri – Næsten her

Næsten her
Novellesamling af A.Silvestri
Brædpunkt, 2020, 370 sider

2020 var året hvor A.silvestri havde 10-års jubilæum som udgivet forfatter. Han debuterede i 2010 med novellesamlingen Køtere dør om vinteren (Hexameter). Siden da er det blevet til et stort antal udgivelserne hvoraf flere er blevet anmeldt her i Himmelskibet. I de sidste par år har han samlet flere af de noveller han har haft med i antologier i novellesamlinger. Denne gang er der dog en samling af noveller skrevet til denne udgivelse. Det er ikke blot en samling tilfældige noveller, og bogen har da også taget ham 7 år at skrive. Alle novellerne har det til fældes at de foregår i verdner der næste ligner vores. I alle historierne er der dog mindre, men væsentlige varianter der gør at disse verdner tydeligt ikke er vores, men historierne er alligevel relaterbare.

For blot at nævne de to første af disse verdner som næsten er vores:

Der er den verden hvor den gældende videnskab er bygget på teologi, og det ”faktum” at verden kun er 7.000 år gammel og skabt af gud, men menneskets drifter er bestemt stadig til stede.

Der er også den verden hvor i det er ødelæggende for en forfatters karrierer hvis et skabt værk minder om et allerede eksisterende værk.

Bogen leger således med det kontrafaktiske, og giver mulighed for en masse forskellige ideer og tankespind. Ved at de alle finder sted i verdner der på samme tid er forskellige, men også netop har dette som fællesnævner, så giver det samtidig en sammenhæng og en stor variation igennem bogen, der give ren helstøbt samling.

Novellerne består ikke kun af nogle gode ideer til de alternative verdner, men det er også bygget op om interessante historier. Samtidig er den også en god afspejling af hans forfatterskab som er en god blanding af det historier der har rod i fantastikken og de der har rod i det realistiske.

Jeg læste på Silvestris hjemmeside at han har fået udgivet 170 noveller, men heldigvis viser en samling som Næsten her at han bestemt ikke er hverken gået i stå eller er løbet tør for nye og interessante ideer.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Novellesamling og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *