Helen Husted – Camillas hemmelige arv

Camillas hemmelige arv
Roman af Helen Husted
Forfatterskabet.dk, 2020, 168 sider
Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Da jeg først kiggede på forsiden af denne bog og så illustrationen af en havfrue, tænkte jeg at der nok ikke var den store grund til at læse bogen, for mon ikke den hemmelige arv som titlen omtaler skulle være at Camilla viser sig at være en havfrue? Jeg satte mig alligevel til at læse bogen, og, ja, der er havfruer med i bogen, men, nej, det er ikke det som er Camillas hemmelige arv.

Den trettenårige Camilla er sammen med sine forældre på vej ud til hendes afdøde mormors hus for at rydde op og vurdere om der skal gøres noget ved huset. Camilla kan ikke huske sin mormor, da hun kun har mødt hende en enkelt gang. Huset ligger ude i skoven ned til vandet, og allerede på vej derud oplever Camilla noget mystisk, da det er som om hun kan se huset fra luften, som fløj hun over det som en ørn.

Camillas mor har aldrig rigtigt fortalt om mormoren, så da de ankommer til huset, sætter Camilla sig for at undersøge det for at lære noget om sin arv. Hun finder en bog som mormoren har efterladt til hende, hvori hun beskriver en skattejagt som hun har lavet til Camilla. I løbet af de næste dage følger Camilla instrukserne i bogen og lærer mere og mere om sin mormor og ikke mindst om stedet. Hun finder langsomt ud af hvorfor hendes mor og mormor mistede kontakten til hinanden, og hun finder også ud af at stedet ikke kun er mystisk, men også omgærdet af magi. Der er bl.a. havfruer i vandet, men i skoven er der mystiske væsner som ikke vil menneskene det godt.

Dette er en fin og spændende YA fantasybog, hvor vi følger Camilla i sine undersøgelser af sit ophav og samtidig lærer hvilke evner hun besidder. De magiske elementer tager til i løbet af bogen, men er fint afbalancerede med historien. Historien er både fint rundet af, men efterlader også masser af mulighed for at følge Camilla igen på et andet tidspunkt.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 61

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *