Kristian Rasmussen – Arons Saga 1: Sagen om den ultimative skanner

Arons Saga 1: Sagen om den ultimative skanner
Roman af Kristian Rasmussen
Lydbog, 8t 36m
Drops for the Dosed, 2020

Moderne cyberpunk i København Synopsis for Arons Saga lyder således: “2074, det internationale samfund er kollapset og Danmark er disintegreret til disparate enklaver. Politimanden Aron skal finde Den Ultimative Skanner, et stykke ulovligt farmaceutisk teknologi fra Israel der vil ødelægge Danmark økonomisk og socialt.”

Den første bog i serien Arons Saga er udgivet som lydbog på alle streamingplatforme af forlaget Drops for the Dosed. Forfatter Kristian Rasmussen har planlagt 6 bøger i serien og er allerede i gang med at indtale bog 2 og skrive bog 3. Jeg lyttede til lydbogen på Spotify, hvilket gav et godt overblik, da kapitlerne har beskrivende titler og er lagt på Spotify som en playliste, der gør at man let kan gå til og fra lydbogen. At kunne gå til og fra vil være nødvendigt for de fleste, da lydbogen i sin helhed varer 8 timer og 36 minutter.

Lydbogen har sit helt eget soundtrack komponeret specifikt til Arons Saga af Peter Leth under kunstnernavnet Lost Atom. Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs for om musikken ville være distraherende, men soundtracket er subtilt og smukt, og det forstærker bogens stemninger og stemningsskift. Soundtracket er præget af gamle synthesizere, der giver lytteoplevelsen en gennemført retrofornemmelse, og soundtracket har sin helt egen berettigelse på Spotify. Jeg håber at flere lydbøger i fremtiden får deres egen unikke lydside.

I Arons Saga er Vesten og Danmark brudt sammen i en slags perfekt storm, hvor alt er gået galt samtidig; antibiotika holdt op med at virke, store virksomheder har for alvor overtaget verdensherredømmet, social ulighed er vokset helt enormt. Det er med andre ord klassisk 80’er cyberpunk, men med et moderne twist og en handling, der foregår i København.

Der er mange spændende og gennemtænkte detaljer om fremtids-Danmark, for eksempel om hvordan Told og Skat fanger smuglere i Københavns Havn eller hvordan hospitaler og journalistik fungerer i år 2074. Alle taler med mere eller mindre jysk accent i København i 2074, hvilket lyder en smule sjovt for en ikke-jyde, men måske er det et ret realistisk fremtidsbillede.

Arons Saga bog 1 er præget af en masse worldbuilding, men det fungerer effektivt som indledning til en romanserie. Jeg kan læse på forfatterens Facebook-side, at han planlægger at gå i dybden med de forskellige hoved- og bipersoner i de kommende romaner. Og jeg har bestemt tænkt mig at lytte med.

Anmeldt af Anne Dencker Bædkel i Himmelskibet nr.61

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *