Stargirl, sæson 1

Stargirl, sæson 1
Tv-serie, USA, 2020
CW/DC Comics
Skabt af Geoff Johns og Greg Berlanti
Skrevet af Taylor Streitz
Med: Brec Bassinger, Luke Wilson m.fl.
Kan ses på HBO

Stargirl er en superhelte-tv-serie baseret på en mindre kendt figur fra DC-universet, Courtney Whitmore, som har haft to superhelte-identiteter, Star-Spangled Kid og Stargirl. Figuren blev skabt af den kendte tegneserieforfatter Geoff Johns i den kortlivede serie Stars and S.T.R.I.P.E., hvor Courtney får fat på det bælte, der årtier før gav StarSpangled Boy fra Justice Society of America sine evner. Senere blev hun givet Starmans stav og blev til Stargirl. Tvserien følger ret tæt plottet fra Stars and S.T.R.I.P.E., blot er det her Starmans stav, som Courtney finder. Til gengæld er tv-seriens Starman på alle områder, bortset fra staven, ellers identisk med tegneseriens Star-Spangled Boy.

Tv-serien starter med at Courtney sammen med sin lillebror, sin mor og sin stedfar flytter til en mindre by. Blandt de flyttekasser som stedfaderen Pat Dugan (Luke Wilson) har med, finder hun en magisk-teknologisk stav, som binder sig til hende og giver hende superevner. Snart finder hun ud af at Pat har en fortid som sidekick (uden superevner) for Starman og reddede dennes stav da Starman blev dræbt, men har ikke selv været i stand til at bruge den. Til gengæld har han nu bygget en mecha-agtig robot kaldet Stripe, som han bruger til modvilligt at hjælpe Courtney, der nu tager identiteten Stargirl. Hun er overbevidst om at Starman i virkeligheden er hendes egen forsvundne far og at det er derfor hun kan benytte staven (eller omvendt, for staven har bestemt sin egen vilje).

Det viser sig hurtigt byen er hjemsted for Injustice Society of America, den gruppe superskurke der slog Starman ihjel og nu i det skjulte er i gang med et ambitiøst plot om at få magt over, om ikke hele USA, så i hvert fald en stor del af det. Man kommer til at tænke på Doofenschmirtz fra Phineas & Ferb, der prøver at få magt over Trekantsområdet, men skurkene er her betydeligt mere kompetente og viger ikke tilbage for noget for at nå deres mål – slet ikke at myrde en næsvis, blod teenagepige, der blander sig i deres planer. Tingene bliver ikke nemmere ved at nogle af Courtneys kammerater på hendes nye high school er børn af skurkene, nogle uden at vide det. Heldigvis finder hun også nogle kammerater, der kan hjælpe hende.

Stargirl er en letbenet, men underholdende superhelteserie, der ligger langt fra dystre serier såsom The Boys og Punisher. I lighed med serien Supergirl (også fra CW) lever den i høj grad på charme og en sympatisk, ung heltinde, som her er ude på dybere vand end hun kan håndtere alene. Plottet har man set varianter af mange gange i tegneserier (og i Phineas & Ferb), så det er det, der skal være grunden til at se Stargirl.

Den unge skuespillerinde Brec Bassinger er sød og køn og god i hovedrollen. Måske er hun (der er tidligere barnemodel) lidt for køn; det virker ikke troværdigt at hun bliver mobbet i skolen og har svært ved at finde en kæreste. Luke Wilson leverer en troværdig præstation som en stedfar med en trodsig steddatter og nogle hemmeligheder som han helst ikke vil have at hans nye kone opdager. De øvrige skuespillere, unge som ældre, gør det også godt i serien, hvis produktionsværdier ikke fejler noget. Jeg vil anbefale serien som hyggelig underholdning med humor, drama og en vis portion uhygge.

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i Himmelskibet nr. 61

Dette indlæg blev udgivet i tv-serie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *