Loki

Loki
Tv-serie, USA 2021, sæson 1
Skabt af: Michael Waldron
Med: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia di Martino, Wummi Musaki m.fl.

I løbet af filmen Avengers: Endgame (2019) rejser nogle af heltene tilbage i tiden til lige efter den første Avengers-film for at få fat i en infinity stone. I den opståede forvirring lykkedes det Loki (Tom Hiddleston) at undslippe med den pågældende infinity stone- Derved skaber han en ny tidslinje, der potentielt kan udvikle sig meget anderledes end den velkendte, der som bekendt ender med Lokis død.

Ikke alle er lige glade for nye tidslinjer og det bøvl, de kan give. Særligt bekymrede er organisationen Time Variance Agency (TVA), der kidnapper Loki og tager ham med til deres hovedkvarter, der ligger uden for tiden. TVA’s opgave er at stoppe afvigende tidslinjer før de når at udvikle sig, så den ‘rigtige’ tidslinje bliver bevaret. Varianter – udgaver af folk fra den ‘rigtige’ tidslinje, der bebor en afvigende tidslinje, bliver afhørt i hovedkvarteret og derefter bortskaffet. Den skæbne vil Loki naturligvis gerne undgå, så han prøver at undslippe – men forgæves. TVA er ikke til at spøge med.

Det ser således sort ud for variant-Loki, men TVA har et problem, som den erfarne TVA-agent Mobius (en behageligt afdæmpet Owen Wilson) vil rekruttere Loki til at hjælpe med: En person, der kan rejse i tiden, slår TVA-agenter ihjel i tide og utide (bogstaveligt talt).

Det er ikke en opgave som Loki er vild med at påtage sig – hans sympati for TVA kan ligge på et ekstremt lille sted – men alternativet, som man siger, er værre, så han accepterer, selvfølgelig med planer om at mele sin egen kage ved først givne lejlighed. Flugt er en tiltalende løsning, men efter at Loki har indset at TVA er den mest magtfulde organisation i universet, vil han heller ikke have noget imod at blive kalif i stedet for kaliffen, så at sige.

I løbet af seks afsnit kommer Loki vidt omkring i forskellige tidslinjer og støder på flere … interesante … personager, og det går op for ham at ingenting er helt som det ser ud til at være. Alting – eller næsten alting – går op i en højere enhed i sidste afsnit, der i den grad lægger op til en fortsættelse, enten i en sæson to af Loki eller måske snarere) i den næste Avengers-film.

Serien er sjov, spændende og sær og proppet til randen med easter eggs for fans af Marvel-film og især Marvel-tegneserier. Sammenspillet mellem hovedpersonerne er fantastisk, og jeg følte mig rigtig godt underholdt. Det generer mig dog lidt hvis fortsættelsen skal findes et andet sted end i sæson 2 – jeg hader at blive tvangsindlagt til alt muligt andet for at få slutningen på en historie jeg troede jeg havde betalt for det hele af.

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i himmelskibet nr. 62

Dette indlæg blev udgivet i Film, tv-serie og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *