What If…?

What If…?
Tv-serie, USA 2021, sæson 1
Instr.: Bryan Andrews
Med: Jeffrey Wright, Chadwick Boseman, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Benedict Cumberbatch, Samuel Jackson m.fl.

What If…? er en animeret serie med uafhængige afsnit, der er bundet sammen af et fælles tema, nemlig: Hvad kunne der være sket, hvis nogle begivenheder i Marvel Cinematic Universe (MCU) havde udviklet sig anderledes end hvad vi har set i filmene og tv-serierne. Historierne bliver introduceret af den mystiske figure The Wathcer (Jeffrey Wright), som kan se alt, men ikke må blande sig i noget. Gennem afsnittene bliver vi præsenteret for et bredt udvalg af de helte og bipersoner, vi har lært at kende i MCU, og en hel del (men ikke alle) af disse er stemmelagt af de skuespillere, der spillede rollerne i filmene og tegneserierne.

Serien er baseret på en gammel Marvel-tegneserie af samme navn, som er baseret på samme idé: At fortælle nogle alternative historier, hvor lidt mere er tilladt end normalt. For eksempel kan helte dø, andre figurer kan påtage sig deres rolle, eller universet gå gå under.Tegneserien What If…? har i perioder været rigtig god, blandt andet i en årrække i 1980’erne hvor forfatteren Peter B. Gillis skrev serien.

Tv-serien holder også en høj kvalitet og tør gå lige så langt som tegneserien gjorde det, og det er ofte ret kringlede og temmelig dramatiske historier, der bliver fortalt når fortatterne ikke behøver at bekymre sig om hvordan fortællingerne kommer til at påvirke fremtidige historier med heltene. Fans har det med at blive for sure hvis man laver for meget om på deres favorit-helte eller udsætter dem for lidt for grumme ting, men det er ikke et problem her: Det er jo bare fantasihistorier (som om superheltehistorier ikke er det i forvejen).

I skrivende stund er der blevet vist 7 afsnit (af 9) på Disney+, med følgende hvad-nu-hvis’er:

  1. What If… Captain Carter Were the First Avenger?
  2. What If… T’Challa Became a Star-Lord?
  3. What If… The World Lost Its Mightiest Heroes?
  4. What If… Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands?
  5. What If… Zombies?! (løseligt baseret på tegneserien Marvel Zombies)
  6. What If… Killmonger Rescued Tony Stark?
  7. What If… Thor Had Been an Only Child

Animationen er flot og realistisk, med en dramatisk farvepalette, der viser at Marvel-tegnefilm er kommet langt siden tv-serierne fra sidste årtusinde. Mere, tak!

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i himmelskibet nr. 62

Dette indlæg blev udgivet i Film, tv-serie og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *