The Silent Sea

The Silent Sea
Tv-serie, sæson 1, Netflix 2021
8 afsnit af ca. 45 minutter
Instruktør: Choi Hang-yong
Med: Bae Doona, Gong Yoo, Joon Lee, Kim Sun-yong mfl.

The Silent Sea er en sydkoreansk science fiction-tv serie. Det er en nyfortolkning af kortfilmen The Sea of Tranquility af Choi Hang-yong. Den handler basalt set om at Jorden har fået mangel på vand. Det er blevet meget tørt på Jorden. Vandstanden i havene falder dramatisk (af ikke-forklarede årsager), og vandet er også blevet forurenet af plastik. Folk får vand tildelt alt efter hvor højt oppe i hierarkiet de er. En gruppe videnskabsmænd får til opgaven at hente tre kapsler på en forladt base på månen. De tager afsted i deres rumskib, men noget går galt undervejs. De nødlander og skal gå over til månebasen hen over månen. En mand er såret. Han kan ikke gå hele vejen. Han omkommer derude. De andre når ind på månebasen i sidste øjeblik, før deres iltforsyninger slipper op. Der er et mysterium omkring månebasen. Der er mange hemmeligheder, og folk i gruppen har skjulte agendaer. Hvad er der sket på månebasen? Hvorfor får de ikke alt at vide så de bedre kan klare deres mission? De må selv opklare hvad der er sket. Der sker en hel del på månebasen. Mere af handlingen skal ikke afsløres.

Jeg vil sige at The Silent Sea ikke er hard science fic­tion. Der sker ting, der bryder med selv de allermest basale naturlove, og hovedpersonerne håndterer ikke deres situation særlig realistisk. Jeg kunne ikke lide at man ikke hører noget om hvordan gruppen klarer sig på månebasen. Hvordan spiser og sover de? Er der i hele taget noget mad til dem? Det måtte gerne have været med i tv-serien. Det er måske dog ikke meget tid de er der, men de er jo også strandede indtil der kan blive sendt et redningsfartøj. I den første Alien-film ser man trods altbesætningen på rumskibet spise omkring et bord. Der er faktisk lidt Alien over The Silent Sea. Tv-serien er ikke særligt uhyggelig, men det er heller ikke meningen med den.

Jeg kunne godt lide mysteriet, som fortsætter i næste sæson. Man får mange svar, men ikke alle svar. Du kan se den, hvis du kan lide et godt mysterie. Det er også tilfredsstillende at få at vide hvad titlen The Silent Sea hentyder til. Jeg kunne også godt lide karakterne i tv-serien. De er nogenlunde realistiske. Jeg kunne se tv-serien med koreansk eller engelsk tale. Der er også engelske undertekster. Der er måske kun et enkelt lille plothul. Ellers hænger det godt sammen. Det er nok ikke noget for børn. Jeg var godt underholdt hele vejen til enden. Jeg vil gerne se sæson to, når den kommer. Det plejer jo også være gode ting som kommer på dansk Netflix, når det er fra udlandet. 8 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 63

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *