Adam O. – Gro

Gro
Roman skrevet og illustreret af Adam O.
Høst og søn, 2022, 156 sider

Der er nogen som går rundt og forærer historier til forfattere. Det er historier som kan skabe en karrierer hvis de bruges rigtigt, men hvis de bare sælges så bliver de taget igen. Hver forfatter får dog kun en historier foræret, så de må efterfølgende selv følge op på den. Der er dog også en som med magt tager disse historier igen, og hun er også efter dem som deler historierne ud.

Pigen Gro er fyldt med historier, og det virker til at de hun skriver har en indvirken på virkeligheden. En dag da børnene i skolen hver har skulle skrive en kort historie som er blevet hængt op på skolen mur, er der en skræmmende mand der flår hendes ned og opsøger hende, og fra da af er der ikke længere nogen tvivl om at den virkelighed som Gro står foran ikke ser ud som hun havde troet. Hun ender i kampen omkring hvor historierne hører til, om de skal blive i Biblioteksskoven hvor de vokser, eller om de skal ud i menneskenes verden.

Jeg blev virkeligt fanget af bogens univers, og fulgte spændt Gros rejse imellem verdnerne, og de mange små historier som hun skriver giver kun bogen endnu mere liv.

Jeg havde ikke hørt om bogen, men der var noget over forside illustrationen som fangede mig. Da jeg tog den ned fra hylden i Fantask og bladrede i den kunne jeg se at bogens illustrationer var i samme stil, og med bagsideteksten indeholdt sætningen ”… der findes to slags fortællinger: dem der giver dig noget, og dem der tager noget fra dig”, var jeg nød til at tage bogen med mig, hvilket jeg bestemt ikke fortrød, og jeg vil bestemt anbefale andre også at drage ind i historien i denne bog

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *