Henrik Petersen – Lige før regnede det

Lige før regnede det
Roman af Henrik Petersen
Skriveforlaget, 2022

Anmelder eksemplar leveret af forlaget

Bogen starter hvor beboerne i Midgård er ved at prøve at komme ovenpå igen efter en næsten altødelæggende krig med De Fremmede. De Fremmede var ikke den bedst udrustede eller trænede hær, men de var mange og så var de nådesløse. Krigen blev kun vundet da man fik hjælp fra Skyggeridderne, en mindst lige så nådesløs magt, men i nøden måtte man række ud efter den hjælp man kunne finde. Nu tager Skyggeriderne sig så betalt, og det er nu dem der hærger, og de truer med at tage magten.

Vi følger Sylvi og hendes følge der er draget ud for at finde noget der kan trænge skyggeriderne tilbage, og ikke mindst noget der vil kunne sikre freden. Hun opsøger bl.a. Elverne som nok ville have muligheden for at trænge Skyggeriderne tilbage, men da de for mange år siden selv led store tab i en krig har de svoret aldrig at blande sig i krige igen, og de står derfor udenfor og observerer. De leder dog Sylvi på vej mod et sagnomspundet våben, bestående af tre ord som vil kunne fordrive ondskaben og sikre freden.

Forfatteren beskriver bogen som ”… en low-fantasy roman, som begynder der, hvor de fleste fantasyhistorier og eventyr ender.”, hvilket er meget passende. Hvor mange andre Fantasy bøger beskriver den store krig, eller en mission igennem fjendens linjer for at stoppe fjenden, så er vi her i tomrummet efter den store krig, men hvor krigsherrer stadig sidder på små magtenklaver. Selvom missionen bestemt er farefuld, så er det ikke den action fyldte jagt, men nærmere en rejse imod forståelse som Sylvi er på. Bogen kan derfor godt virke langsom i sin opbygning og handling, men formålet netop ikke har været at lave en action fyldt roman, så passer opbygningen godt til den historie som der fortælles, hvor fokus mere er refleksion.

Har man lyst til at kaste sig over en fantasy fortælling der ikke er som de fleste i genren, så kan jeg roligt anbefale at ham giver Lige før regnede det et forsøg.

Anmeldt af Thomas Winther

 

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *