Renfield

Renfield
Film, USA, 2023
Instruktør: Chris Mckay
Medvirkende: Nicolas Cage, Nicholas Hoult, Awkwafina m.fl.

Dracula har optrådt mange gange på film. Og nu er der kommet en film mere om Dracula, nemlig horrorkomedien Renfield.  I denne film har Renfield taget Jonathan Harkers  rolle som rejsende til Draculas slot og som solgte Dracula en ejendom. Man får det at vide i filmen. På den måde undgår man at Renfield har kontakt med psykiatrien, som han har i romanen. Det ville ikke fungere i denne film.

Handlingen i Renfield er, at Renfield er træt af at arbejde for Dracula. Han har arbejdet for Dracula i næsten hundrede år i filmen og vil væk. Han har opsøgt en støttegruppe og indser at han bare bliver udnyttet af Dracula. Og han vil bryde samarbejdet med ham. Dracula forlanger at han skal hjælpe med finde ofre han stikke sine tænder i, da Dracula er hårdt medtaget af et sammenstød med nogle monsterjægere. Dracula forlanger nogle nonner eller nogle cheerleadere, da han vil have at ofrene er uskyldige. Renfield sidder på en restaurant hvor der både er cheerleadere og nonner til stede. Han nægter at skaffe Dracula disse og restauranten bliver angrebet af nogle gangstere, som Renfield har konfronteret før. Renfield som får styrke af at spise insekter, vinder kampen mod gangsterne, som er ret overtallige. Dracula kommer i kontakt med disse gangstere og vil have dem at arbejde for sig. Hvordan det går skal ikke røbes her.

Renfield er en gyserkomedie og fungerer fint som sådan en, synes jeg. Den er blodig og voldelig og, synes jeg, morsom. Nu er Dracula er en af mine favoritromaner og Dracula som karakter holder jeg meget af. Det farver måske min oplevelse af filmen.

Der er flere sjove optrin og rigtig gode slagsmål. Dracula er formidabelt spillet af Nicolas Cage og Nicholas Hoult er også god som Renfield. Specielt god er scenen hvor Dracula opsøger Renfield i hans lejlighed efter han forladt Dracula i første omgang. Scenen er god, fordi Cage får vist Draculas ondskabsfulde karakter på en charmerende og sjov måde.

Dracula kan komme ind i lejligheden, fordi der står ”welcome” på dørmåtten! I filmen overholdes nemlig de kendte regler for Dracula: Han kan ikke gå frit omkring i sollys, han kan ikke komme ind uden at man byder ham velkommen osv.

Filmen er sjov, men jeg kunne savne nogle rigtig gode onelinere. Hvis der havde været nogle gode onelinere, ville filmen være rigtig god. Men visuelt fungerer filmen fint og gangsterhistorien i filmen er også god. Filmen har fået blandet modtagelse. Knap så god blandt kritikere, bedre hos publikum. På www.rottentomatoes.com får den 57 % hos kritikerne og 79 % hos publikum. På www.Imdb.com  får Renfield 6,5 i rating.

Jeg er ikke enig med de fleste kritikere på dette punkt.

Filmen fungerer således bedre end en film som Dracula Untold (anmeldt i Himmelskibet nr. 45 http://himmelskibet.dk/anmelderblog/?p=4554 ) , og også  bedre end en horrorkomedie som Vamps fra 2012,  men ikke lige så godt som Hammerfilmen Dracula  aka Horror of Dracula fra 1958 eller Nosferatu: Phantom der nacht af Herzog fra 1979.  Jeg vil give den 8 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Jóannes á Stykki

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *