Jan Schwerdfeger: Positron Generator – Storm over Ventura

Positron Generator – Storm over Ventura
Roman af Jan Schwerdfeger
Ørnens Forlag, 2008
174 sider, 248 kr.

Ventura er en fredelig verden der i hundreder af år hverken har oplevet krige internt imellem planetens beboere eller med folkeslag fra andre planeter. Freden bliver dog brudt da en fremmed race kommer fra rummet og angriber bl.a. ved at skabe altødelæggende uverjrsstorme på planetens overflade. Angriberne er racen Ixolitter, der hele tiden er på jagt efter planter hvor de kan udvinde metaller til brug i deres rumfartsindustri. Det viser sig dog at der ligger lidt mere bag end blot jagten på metaller. Ixolitterne har fanget en af beboerne fra Ventura, og ved at have undersøgt hendes hjerne, har de fundet ud af at der er en af venturerne der kan være en seriøst trussel mod dem, en forudsigelse der viser at kunne have noget på sig. Med hjælp fra en mystisk kraft gemt i nogle krystaller, lykkedes det da også de våbenløse Venturene at tage kampen op imod angriberne.

Bogen er en science fiction-historie med flere fantasy-elementer. Metafysik spiller en større rolle i bogen end de klassiske science fiction- og fantasy-elementer, hvilket giver denne bog sit eget særpræ. Personerne i bogen er humanoide dyrevæsner, noget der dog ikke spiller den store rolle i bogen, da de eneste tidspunkter hvor dette spiller ind er når der fra tid til anden beskrives personernes snuder, og pels, men ellers får man ikke meget at vide om væsnernes fysiologi og evner.

Der er masser af illustrationer i bogen. Disser er bygget op omkring modeller forfatteren har bygget og modeleret. Fotos af disse er så blevet redigeret i en computer, og der er således flere ens billeder i bogen hvor der blot er blevet leget med forskellige farvekompositioner.

Bogens appendiks indeholder beskrivelser af flere teknologier der ikke beskrives yderligere i bogen. Historien er dog også bind 1 i en kommende serie, og således skal den ud over at fortælle historien om angrebet fra Ixolitterne, også præsentere en verden og nogle personer som der vil komme mere om i de næste bøger. Bogen er således en kort introduktion til en fremmed verden, men den bliver heller ikke meget mere end en introduktion.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.17

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman, Science Fiction og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.