Palle Schmidt: Blodets Konkubine

Blodets Konkubine
Tegneserie af Palle Schmidt
Fahrenheit 2008
www.blodetskonkubine.dk

Palle Schmidts illustrationer har igennem tiden kunne opleves i en lang række blade og magasiner som Rollespilsbladet Fønix, og magasinet M. Palle var også medudvikler af rollespilssystemet Fusion, et system som han i årevis skrev scenarier i. Fusion finder sted i et nær-fremtids København hvor det er gangstere og privatdetektiver der styrer. Det var også i denne verden hans scenarie De Professionelle fra rollespils connen Fastaval 1995 fandt sted. Scenariet låner fra en række film, men primært Quentin Tarantino filmen Reservoir Dogs. Spillerne var en række gangstere, der skulle finde ud af hvad det var der gik galt i forbindelse med et lejemord, de var blevet sat til at udføre, og hvad der egentligt er med den kuffert de skulle tage fra offeret. Mordet finder sted i Scalabygningen i København under en klovne-festival, så personerne i scenariet er selvfølgelig udklædt som klovne under udførelsen af mordet. Tegneserien Blodets Konkubine starter med at en klovn skyder en mand på en restaurant, og derefter tager mandens kuffert. Dette er starten på et spind som to lejemordere bliver blandet ind i. Der er mange der er interesseret i at få fingre i kufferten, da den skulle indeholde planten Blodets Konkubine, der skulle kunne udvindes et meget kraftigt narkotikum fra. Det virker dog lidt som om den ene af de narkobagmænd der jagter dem er mere interesseret i at de andre ikke skal få kufferten, end han egentligt er i selv at få de.

Universet som Palle Schmidt har bygget op i såvel Fusion, som i Blodets Konkubine er et univers, hvor det oftest er pistoler der bruges til at løse konflikter – og alle har pistoler. Samtidig kan man ikke stole på nogen.

Såvel i stemning, illustrationernes udtryk og handling kan man drage sammenligninger med Frank Millers Sin City, hvilket Peter Snejbjerg også gør i forordet til Blodets Konkubine. Det er en sammenligning som på mange punkter er passende, men på lige så mange punkter ikke er retfærdig, for Palle Schmidt har ikke plagieret Frank Miller, men derimod skabt en tegneserie der er helt sin egen.

Er man til actionfyldte intriger, så er Blodets Konkubine bestemt værd at læse, og ud over at være en spændende tegneserie, så var den også for mig et glædeligt minde om en fantastisk rollespilsoplevelse for snart mange år siden.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.18

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *