De underjordiske

De underjordiske
Org. titel: The Lords of Misrule
Tomlinson, Abnett, White & Snejbjerg
Tegneserie (S/H), 176 sider
Fahrenheit 2004, 149,50 kr.

Jack Goodfellow arbejder på et bureau for telefonrådgivning. En dag ringer en ung pige til ham og fortæller at hun ved alt om ham, og at hun kan forudsige hans fremtid, og de bør mødes. Jack sender sin ven Greg i stedet. Han møder den unge pige, som ved hun skal dø denne aften, der var bare nogle ting hun gerne ville have fortalt Jack. Greg forsøger at tale med hende, men de bliver afbrudt da et Alienmareridtsmonster angriber dem og dræber dem begge. Dette er ikke det eneste mord der sker omring Jack. Hans ekskæreste skal ud og interviewe horror og fantasy-forfatteren Yolanda Marchant, men når aldrig frem – hun bliver også myrdet. Myrdet af en gammel dame der er som taget direkte ud af en vandrehistorie. Mord har været tæt inde på Jack lige fra han var spæd. Dengang forsøgte hans storebror at skyde ham, men han kom til at ramme deres mor i stedet. Jack føler at der må være en sammenhæng, bl.a. pga. de ting hans bror fortæller ham fra sin celle på sindssygehospitalet; ting der måske ikke er så langt fra sandheden igen, ting som først sker senere.

Marchants bøger om æoner gamle væsner der lever under jorden og som kan styre folk ved at rode med deres psyke, begynder også mindre og mindre at ligne tankespind.

Jack tager sin bror med tilbage til deres barndomsegn, samme sted som Marchant skriver sine bøger, for at finde ud af hvordan sammenhængene er mellem det der er sket og de spøgelser og syner der hele tiden opsøger Jack.

Tegneseriens tegner Peter Snejbjerg beskriver i forordet historien som værende en klassisk gyserhistorie iblandet “Lovecrafts uudsigelige rædsler fra urtidens dyb, der i det skjulte stadig hjemsøger den intetanende menneskehed”. Denne beskrivelse er meget dækkende for denne veltegnede og godt fortalte historie. Den første del kan være forvirrende at læse, men det er også en erkendelse af et anden verdensbillede der åbner sig for Jack, og efterhånden som man kommer længere ind i historien, begynder de brikker man fik i starten at danne dette billede. Med en genlæsning af tegneserien kan man virkeligt se hvor godt den er skruet sammen.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.5

Dette indlæg blev udgivet i Horror, Tegneserier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.