Marvel Zombies

Marvel Zombies
Kirkman, Phillips & Chung
Marvel 2006

Ultimate Fantastic Four #21-23 – Crossover
Miller, Land & Ryan
Marvel 2005

Marvels Ultimate-univers er en separat serie, hvor deres helte er gjort yngre, for på den måde at rette deres udgivelser mod et yngre publikum. Denne anden målgruppe til trods, så er det via Ultimateuniverset at Marvel introducerer et zombie-univers. Ultimate Fantastic Four #21-23 er en storyline med titlen Crossover. Reed Richards er blevet håndplukket til at deltage i Baxter-bygningens tænketank for unge genier. Det er lykkedes Richards at udvikle en tidsmaskine, men maskinen er dog er ved at give store problemer, da en flok terrorister truer med at dræbe hele menneskeheden ved at dræbe det første dyr der kravlede på land, dengang i evolutionens tidlige morgen. Terroristerne stoppes, men sagen gør at der bliver givet besked om at projektet skal nedlægges. Reed arbejder dog videre, da det er lykkedes ham at videreudvikle sin maskine, så den nu kan bruges til at rejse mellem parallelverderner. Han er kommet i kontakt med sit eget modstykke i en anden verden, og sammen får de udviklet en transporter så man kan rejse mellem de parallelle universer. Ultimate Reed rejser igennem, hvilket viser sig at være en stor fejl.

I paralleluniverset er alle superhelte (og skurke) blevet omdannet til zombier via en virus der er kommet med en mutant fra rummet. Superzombierne har nu fortæret stort set alt hvad der er at fortære, hvilket er grunden til at zombie- Reed hjalp til med at bygge transporteren, så de kan komme igennem til Ultimate-verdenen, hvor de kan finde flere mennesker de kan æde. De fantastiske zombie-fire rejser igennem, men bliver dog stoppet af de resterende 3 fantastiske Ultimate-fire, mens Ultimate- Reed finder sammen med nogle af de få overlevende i zombieverdenen, en meget lille flok mennesker ledet af Magneto. Med Magnetos hjælp lykkedes det Ultimate-Reed at komme tilbage, mens Magneto bliver i zombieverdenen og destruerer transporteren.

Marvel var ikke helt klar til at slippe dette zombieunivers endnu og ville gerne lave en miniserie om hvad der videre hænder her. Man hyrede Robert Kirkman, som står bag den populære zombieserie Walking Dead (udgives af forlaget Image) til at skrive en miniserie, og Sean Philips blev hyret til at tegne serien. Kirkman blev ikke kun hyret pga. sit arbejde med zombieserier, han har også arbejdet med superhelte-serier. Han skriver bl.a. serien Marvel Team-Up og har tidligere også arbejdet med serier om Marvel-figurer som FF og Captain America. Forsiderne på Marvel zombies er lavet af Arthur Suydam, og er alle zombie-spoofs på kendte Marvel-forsider. Således var forsiden af Marvel Zombies #1 en ‘kopi’ af forsiden fra første gang SpiderMan var med i Amazing Fantasy (nr.15), hvor det denne gang dog er en zombie-Spider-Man der svinger sig af sted med et skelet.

Historien i Marvel Zombies starter som sagt hvor Crossover sluttede. Magneto har netop ødelagt transporteren, og han vender sig nu mod den hob af super-zombies der har udset sig ham som deres næste måltid. Magneto kæmper bravt, men det er svært at kæmpe mod folk der ikke reagerer på at de får blæst det meste af maveregionen af (Daredevil) eller skåret halvdelen af hovedet af (hvilket sker for Colonel America, der i zombie-universet ikke har rangen af Captain). Kampen er dog knap ovre før The Silver Surfer dukker op, og zombierne vender nu deres sult mod ham.

Hæfte #1 kan godt være noget forvirrende, hvis man ikke har forhistorien fra Crossover med, men i de senere hæfter kommer man fuldt ind i universet, superzombiernes kamp for at finde føde og de få overlevende heltes kamp for at beholde livet. Selvom de nu er zombier, er der stadig brug for dem til at redde resterne af deres verden, da Galactus dukker op for at fortære hele jorden. Zombiernes kamp er dog ikke så meget for at redde Jorden, den er mere for at få del i alt det kød der må sidde på Galactus’ kæmpekrop. Ud over kampen mod Galactus kommer det også til kampe mellem gamle fjender som Spider-Man vs. Venom, Colonel America vs. the Red Skull og Wolverine vs. Juggernaut. Vi har ofte set kampe mellem disse, men denne gang er det kamp til døden, hvilket vi ikke normalt ser i superheltetegneserier.

Udgivelsen er meget speciel, men jeg synes den kommer rigtigt godt af sted med at krydse zombieog superheltegenrene. Den krævede at lige jeg fik en hurtig opdatering på Marvel-universet og de forskellige figurer, men omvendt er der sider af disse figurer man ikke har set før, så den kan sagtens læses uden dette forkundskab.

Historien er som sagt skrevet af Robert Kirkman. Hans serie Walking Dead er en serie om en lille flok mennesker der forsøger at overleve i en verden fyldt med zombier. Serien starter da zombieplagen starter, så man følger personerne igennem deres erkendelse af hvad der sker og at der ikke kommer nogen og redder dem – de må klare sig selv. Historien i Walking Dead lægger sig meget op af Romeros Night of the Living Dead og Dawn of the Dead, hvor det egentligt ikke er kampen mod zombierne eller splatter-elementet i zombiescenerne der er i fokus. Det er nærmere fortællingen om folk der lever i en verden på randen af undergang og om hvordan disse personer klarer dette pres og det at skulle leve tæt sammen med folk, hvor det eneste de har til fælles med dem er frygten for de levende døde.

Historien i Marvel Zombies er meget anderledes. Her er det zombierne man følger og deres kamp for at få mere føde. Når de har spist, kan de tænke klart, fundere over situationen, samt lægge planer om hvordan de kan skaffe mere føde. Når sulten overmander dem, bliver de aggressive og angriber hinanden (selvom de dog gang på gang må erkende at zombie-kød er uspiseligt)

Ideen med Marvel Zombies er sjov, og historien er både veltegnet og godt skrevet, men jeg tror det er fint at det blot er en miniserie og ikke noget der skal fortsætte. Alle 5 numre i serien er udkommet, men det ville undre mig meget om ikke serien kommer til at udkomme i en TPB-udgave. Crossover er udkommet som TPB’en Ultimate Fantastic Four Vol.5 – Crossover – og det lader til at Zombierne dukker op igen i et par enkelte numre fra Ultimate Fantastic Four nr. 30, hvor der vil ske et opgør med de Zombie- Fantastic Four som slap igennem til Ultimate-verdenen.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.10

Dette indlæg blev udgivet i Horror, Tegneserier og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *