Ultraviolet

Ultraviolet
TV-serie, UK, 1998, 50 min. pr.
afsnit (6 afsnit)
Instr.: Joe Ahearne
Medvrk.: Jack Davenport, Susannah Harker, Idris Elba, Collette Brown, m.fl.

Ultraviolet er en moderne historie om vampyrer, som imidlertid ikke nævner ordet ”vampyrer”. De omtales kun som ”leeches” (igler).

En lille regeringsgodkendt task force inden for politiet er de eneste der kender til eksistensen af ”iglerne”, og de kæmper en desperat kamp for at finde ud af hvor mange vampyrer der er, hvad deres planer er, og hvordan de kan bekæmpes. Det er svært, idet der er mange og velorganiserede vampyrer, som selv bruger ny videnskab til deres fordel, selvom de ikke kan detekteres elektronisk (dvs. de kan ikke ses på kameraer, og heller ikke høres gennem mobiltelefoner – hvilket, i kombination med at de kun er ude om natten, gør dem næsten totalt usynlige i et high-tech samfund!). Hvert afsnit af serien byder på en ny idé om hvordan vampyrene enten kan bekæmpes, eller bruge bio-teknologi til deres fordel. Vampyrene forsøger at fusionere deres DNA med menneskenes, og gør f.eks. en kvinde gravid med et hybridfoster som ikke kan ses på nogen scanner. I løbet af historien, hvor både menneskenes og vampyrenes relationer bliver ganske tætte, forsøger vampyrene også at overbevise menneskene (og seerne) om at de kun er ude på fredelig sameksistens, og man er meget tæt på at tro dem!

Serien består desværre kun af seks afsnit, men de udgør en afsluttet historie. Den er ude på britisk DVD (uden undertekster), og kan varmt anbefales. (I øvrigt skulle der i 2000 have været lavet en amr. version af denne serie, men der blev kun produceret et pilot-afsnit, som aldrig blev sendt). Karakter: 9 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.15

Dette indlæg blev udgivet i Film, tv-serie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *