Survivors

Survivors Season 1
TV-serie, UK 1975
13 episoder, 50 min. pr. episode
Instr.: diverse
Manus: Terry Nation
Medvrk.: Carolyn Seymour, Lucy Fleming, Ian McCulloch, Talfryn Thomas, m.fl.

Den klassiske SF TV-serie Survivors (De Overlevende) handler om tilværelsen efter en verdensomspændende pest som har udryddet 99,99% af verdens befolkning. De få overlevende (de 1 ud af 10.000 som udviklede immunitet over for pesten) må nu forsøge at genopbygge livet og civilisationen på helt nye, lovløse og farlige vilkår.

Serien behandler en lang række af de største og sværeste spørgsmål som menneskeheden altid har stillet sig selv, især omkring altruisme vs. selviskhed og disses moralske gråzoner i både teori og praksis. Hvordan skaffer man mad? Hvor meget skal man arbejde sammen? Hvem skal være leder? Hvem kan man stole på? Og hvad gør man hvis der begås en forbrydelse?

Jeg har i skrivende stund kun set første sæson, men indtil videre er den (mestendels) blændende realistisk og skarpt tankevækkende. Personskildringerne lider lidt under det idé-drevne plot, men sådan er science fiction jo traditionelt, og det anser jeg ikke for en svaghed; højst en lillebitte imperfektion. Survivors er, med sit lave budget og sine gode skuespillerpræstationer, en af de bedste SF tvserier nogensinde og kan på det varmeste anbefales. Karakter: 10 ud af 10.

(P.S. Der har været rygter om et remake af denne serie i det sidste års tid – Terry Nations arvinger skulle have givet grønt lys – men intet konkret er sket endnu.)

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film, tv-serie og tagget , , . Bogmærk permalinket.