Stardust

Stardust
Film, USA/UK, 2007, 130 min.
Instr.: Matthew Vaughn
Medvrk.: Charlie Cox, Clare Danes, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, m.fl.

Udenfor en lille engelsk landsby står der en gammel mur, som er indgangen til et magisk eventyrrige. Da en stjerne falder ned lige på den anden side af muren, lover den unge Tristan byens smukkeste pige at han vil tage ind i eventyr- riget for at hente hende den faldne stjerne. Sådan begynder en begivenhedsrig færd blandt hekse og rivaliserende kongesønner, og en stjerne i menneskelig form, som ikke lige vil som Tristan vil…

Neil Gaiman kalder Stardust for den mindst litterære af sine bøger; det er en historie som er skrevet for sjov, uden de store subtekstuelle tanker eller temaer. Som sådan må man jo sige at den passer perfekt ind i Hollywoods film-repertoire. Filmatiseringen er blevet en komedie som nok er sjov – endda meget sjov -, men til gengæld fattig på andet indhold. Det skal dog understreges at filmen er meget velproduceret, med rigtig flotte effekter og gode britiske skuespillere som kan deres kram. Underholdende og anbefalelsesværdig er filmen absolut, men alligevel også en lille smule skuffende, fordi man nok havde forventet en lille smule mere kød på de fortællemæssige knogler. Karakter: 7 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.15

Dette indlæg blev udgivet i Fantasy, Film og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.