The Sarah Connor Chronicles, Pilot Episode

The Sarah Connor Chronicles, Pilot Episode
TV-serie-pilot, USA, 2007, 50 min.
Instr.: David Nutter
Medvrk.: Lena Heady, Summer Glau, Thomas Dekker, m.fl.

”Come with me if you want to live.”

Så kom første afsnit af Terminator TV-serien. Den foregår to år efter Terminator 2, hvor vi dog i TV-serien befinder os i 1999. Alting er blevet ”tweaket” en lille smule i forhold til den originale historie; det er lige et par år senere, og Sarah Connor er lige et par år yngre, etc. John Connor, som skal blive leder af modstandsbevægelsen i fremtiden, er her 15 år gammel, og første afsnit af serien bruges på først at flygte fra en terminator, så få en ny kvindelig terminator fra 2027 som Johns beskytter, og siden at hoppe otte år frem i tiden, til 2007, hvilket etablerer at dette er en anden tidslinje end i Terminator 3-filmen, hvor atomkrigen bryder ud i 2004. Herved har de (hvad andet kunne man også vente?) én gang for alle udryddet chancen for at lade filmene og serien være indbyrdes konsekvente. Og det bliver sikkert bare endnu mere rodet når nu Terminator-film nr. 4 kommer i 2008 eller ’09. Oh well. Happens all the time. Man forstår bare ikke at når de alligevel ødelægger tidslinjen, hvorfor er det så vigtigt at starte historien i 1999 (når den film som serien foregår ”to år efter” fandt sted i 1994), og så hoppe frem til sølle otte år ude i frem- /nutiden? Når tidslinjen alligevel ikke fungerer, hvorfor så bekymre sig om de par år? Hvorfor ikke bare lade som om at T2 foregik i 2005, og så være i 2007 fra begyndelsen af? Virker dumt på mig. Virker som om hele pilotepisoden bliver spildt på en teknikalitet. Nå, men logik er jo heller ikke amerikanske TV-seriers stærke side, specielt – desværre – når det kommer til sci-fi serier.

Men, hvad angår action og skuespil – de tre hovedrolle-indehavere er alle udmærkede – er serien såmænd ganske god og elementært spændende og giver seeren lyst til at følge med i de næste afsnit. Så en total fiasko er den trods alt ikke. Karakter: 6 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.15

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction, tv-serie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *