Pathfinder

Pathfinder
Film, USA 2007, 99 min.
Instr.: Marcus Nispel
Medvrk.: Karl Urban, Clancy Brown, Moon Bloodgood, m.fl.

Pathfinder er den længe ventede Hollywood-genindspilning af den fremragende norske film Ofelas (Veiviseren/Stifinderen) fra 1987, om en samisk dreng i vikingetiden der på farefuld vis må lede en morderisk røverbande i døden for at redde sit folk.

Den nye udgave er simpelthen arketypen af en amerikansk genindspilning: den er blevet til en dyster fantasy-action-film og handlingen er omplantet til at foregå blandt de nordamerikanske indianere på Newfoundland, som bliver massakreret af monsteragtige vikinger klædt i mega-dødninge-rustninger. Men for at filmen ikke skal give for negativt et indtryk af vikingerne, er helten selv viking; han blev efterladt som knægt, og voksede op som indianerkriger.

Filmen indeholder næsten non– stop action, næsten fuldstændig CGI-lavet; man drukner i kunstigt blod og mudder. Den ligner et computerspil, er fuldstændig forudsigelig og er fuldkommen blottet for enhver subtilitet. Skuespillerne er alt for gode til denne produktion, og de må da ærgre sig fælt over at de ikke kan få nogle bedre roller. Et (Hollywood-) studie i middelmådighed, kun marginalt båret oppe af de tre skuespillere i hovedrollerne. En film du sagtens kan leve uden at have set. Karakter: 4 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *